Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzveic Norisu sprinta kvalifikācijā, Leklērs nepaspēj uzsākt apli

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzveic Norisu sprinta kvalifikācijā, Leklērs nepaspēj uzsākt apli
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Uz sestdien gaidāmo F1 sprinta sacīksti Austrijā pirmo starta vietu izcīnījis Makss Verstapens - čempions ar nelielu pārsvaru uzveica Lando Norisu. Tehniskas ķibeles dēļ uz lidojošā apļa sākumu nepaspēja Šarls Leklērs, paliekot desmitais.

Q1:

Luisam Hamiltonam sākotnēji pirmajā kārtā nepadevās lidojošais aplis - vispirms septiņkārtējais F1 čempions nebija tālu no saslīdēšanas līkumā, bet vēlāk izbrauca cauri grants joslai, atgriežoties boksos. Vēlāk "Mercedes" pārstāvis gan iekļuva otrajā kvalifikācijas daļā.

Lai izvairītos no tā, ka tiesnešiem jāpiemēro daudzi brīdinājumi un sodi par trases limitu neievērošanu, šogad "Red Bull Ring" trasē attiecīgajos līkumos ierīkotas nelielas grants joslas. Līdz ar to šos līkumus tik plaši izbraukt vairs nedrīkst. Šajā sakarā pirmās sesijas izskaņā bīstamu epizodi piedzīvoja Juki Cunoda, trāpot vienā no šādām grants joslām, pēc kā mašīna saslīdēja. Tomēr RB pilotam izdevās neavarēt, jo sekoja plaša drošības josla, kurā spēkratu apturēt. Japāņu pilots kā pēdējais arī iekļuva nākamajā kārtā.

Pirmajā kvalifikācijas daļā cīņa beidzās Danielam Rikjardo, kurš pēc šīs sezonas visticamāk zaudēs vietu RB sastāvā, Niko Hilkenbergam, Valteri Botasam, Aleksam Albonam un Guanju Žou. Pirmo reizi Loganam Sardžentam izdevies kvalifikācijā pārspēt otru "Williams" pilotu Albonu, turklāt ar 14. rezultātu viņš iekļuva otrajā kārtā.

Ātrākie bija Makss Verstapens, Džordžs Rasels, Karloss Saincs, Lando Noriss un Lanss Strols, kurš arī turpmākās sezonas turpinās startēt "Aston Martin" sastāvā.

Q2:

Otro kārtu pārvarēt neizdevās Kevinam Magnusenam, Strolam un viņa komandas biedram Fernando Alonso, kā arī Cunodam un Sardžentam - bez pārsteigumiem.

Ātrākais atkal bija Verstapens, kuram vēlreiz tuvākais sekotājs bija Rasels, tālāk Oskars Piastri, Saincs un Šarls Leklērs.

Q3:

Izšķirošajā cīņā Verstapenam izdevās apli veikt 1 minūtē un 4.686 sekundēs, ar ko pietika pole position izcīnīšanai uz sprinta sacensībām. Noriss nebija tālu, lai pārspētu savu šī brīža galveno sāncensi "Formulā 1", taču pietrūka vien 0.093 sekunžu. Otrs "McLaren" pilots Piastri ierindojās trešajā vietā, sevi aizmugurē atstājot Raselu, Saincu un Hamiltonu.

Ceturtajā rindā stāsies Serhio Peress un Estebans Okons, bet devītais bija Pjērs Gazlī, kurš tikko ticis pie jauna līguma ar "Alpine" uz vairākām sezonām.

Lielu neveiksmi piedzīvoja Leklērs. "Ferrari" pilots apstājās boksu celiņā, jo izslēdzās mašīnas motors. Pēc tam viņš nokavēja lidojošā apļa uzsākšanu, paliekot bez rezultāta un ar pēdējo vietu pirmajā desmitniekā.

Sprinta sacīkste startēs sestdien plkst. 13:00 pēc Latvijas laika, bet pēc tam plkst. 17:00 gaidāma "Grand Prix" kvalifikācija. Savukārt svētdien nedēļas nogales galvenās sacensības – Austrijas GP izcīņa ar startu plkst. 16:00.

Sprinta kvalifikācijas rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv