Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ātrākais Austrijas GP vienīgajā treniņā pat ar tehniskām problēmām

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ātrākais Austrijas GP vienīgajā  treniņā pat ar tehniskām problēmām
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Ar ātrāko rezultātu Austrijas "Grand Prix" vienīgo treniņbraucienu sesiju "Red Bull Ring" trasē noslēdzis F1 čempionāta līderis Makss Verstapens, taču pirms tam pilots bija piedzīvojis tehnisku ķibeli, kas gan tika ātri novērsta. Lando Noriss izšķirošajā mēģinājumā kļūdījās un palika otrajā desmitniekā.

Bija pagājusi nedaudz vairāk kā puse treniņa, kad tika izkārti sarkanie karogi. Tehniskas problēmas bija radušās Verstapena "Red Bull" formulai, un pilots ziņoja, ka pie vainas ir motors. Čempions apstājās un tika aizstumts pie saviem mehāniķiem.

Drīz vien atkal plīvoja zaļie karogi, bet pārsteidzošākais, ka Verstapens atgriezās trasē jau pēc pavisam īsas paviesošanās boksos. Vēlāk viņam arī izdevās uzrādīt stundu garās sesijas ātrāko apļa laiku 1:05.685.

Tas ļāva par nepilnām 0.3 sekundēm pārspēt "McLaren" braucēju Oskaru Piastri, kamēr mazāk par pussekundi no Verstapena atpalika vēl arī "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Saincs. Pirmo piecinieku noslēdza Luiss Hamiltons no "Mercedes", kurš iepriekšējā posmā Spānijā pirmo reizi šosezon kāpa uz pjedestāla.

Lando Noriss pēdējās minūtēs uzsāka mēģinājumu pārspēt Verstapena rezultātu, bet ceturtajā līkumā pieļāva kļūdu, izbrauca cauri grants joslai un palika tikai 13. vietā, savu ātrāko laiku uzrādot ar cietā sastāva riepām. Tas pavisam noteikti neatspoguļo viņa reālo ātrumu.

Tā kā šī ir sprinta nedēļas nogale, šis bija vienīgais brīvais treniņš. Šovakar plkst. 17:30 pēc Latvijas laika sāksies sprinta kvalifikācija, kam sestdien sekos sprinta sacīkste (plkst. 13:00) un "Grand Prix" kvalifikācija (plkst. 17:00). Savukārt svētdien nedēļas nogales galvenās sacensības - Austrijas GP izcīņa ar startu plkst. 16:00.

Austrijas GP treniņa rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv