Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonenam atņem kvalifikācijā izcīnīto starta vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonenam atņem kvalifikācijā izcīnīto starta vietu
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Somu autosportists Kimi Raikonens šodien gaidāmo Azerbaidžānas "Grand Prix" izcīņu uzsāks no boksu celiņa, jo atklājušies pārkāpumi viņa mašīnas priekšējam antispārnam.

"Alfa Romeo" komanda aizvadīja labu kvalifikāciju, abiem tās pilotiem iekļūstot pirmajā desmitniekā. Antonio Džovinaci gan bija spiests pirms sacīkstēm Baku saņemt jau trešo vadības elektronikas sistēmu šajā sezonā, kā rezultātā viņam pienākas desmit starta vietu sods. Šodien sodu izpelnījās arī viņa komandas biedrs Raikonens, līdz ar to viņš nestartēs no astotās pozīcijas, bet gan boksiem.

Raikonena formulai tika veikts priekšējā antispārna lokanības tests, kas ar noteiktu slodzi pārsniedza pieļaujamo robežu, līdz ar to tas uzskatāms par F1 tehnisko noteikumu pārkāpumu, par ko pienākas sods.

Raikonenam piešķirtais sods savukārt nozīmē, ka kvalifikācijā avarējušais Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas startā stāsies astotajā vietā.

Jāatgādina, ka no boksu celiņa sacensības uzsāks arī "Red Bull" pārstāvis Pjērs Gaslī un "Williams" pilots Roberts Kubica.

Azerbaidžānas posms startēs jau plkst. 15:10 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com