Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

De Silvestro F1 testus apmaksā turīgs indiešu uzņēmējs

Juris Grīns
Juris Grīns

De Silvestro F1 testus apmaksā turīgs indiešu uzņēmējs
Simona de Silvestro
Foto: Sauber

Kļuvis zināms, ka šveiciešu autosportistes Simonas de Silvestro F1 testus "Sauber" komandas sastāvā apmaksā turīgs indiešu uzņēmējs Imrans Safiulla.

Safiulla ir De Silvestro sponsors kopš 2006. gada, kad viņa vēl startēja "Formula BMW USA" čempionātā. Tāpat Safiulla iegādājās daļu no "KV Racing Technology" komandas, kuras sastāvā šveiciete startēja IndyCar čempionātā.

Jau ziņots, ka divu dienu laikā 25 gadus vecā De Silvestro "Ferrari" piederošajā Fiorano trasē ar 2012. gada "Sauber C31" sacīkšu auto veica 180 apļus. Tomēr mašīnai bija izveidots gluži jauns krāsojums un to rotāja uzraksti "Clean Air Energy" un "Hybrid", lai gan šim F1 modelim nebija ne KERS sistēmas, ne jaunā, daudz taupīgākā V6 turbo motora.

Šveices laikraksts "Blick" ziņo, ka Imrans Safiulla apmaksājis šos F1 izmēģinājumu braucienus, turklāt De Silvestro plānā šogad ir aizvadīt ne mazāk kā desmit testu dienas. Nākamie sportistes F1 testi ieplānoti Valensijā, Spānijā.

"Šī nav pati lētākā lieta pasaulē, tomēr tas var nest labumu nākotnē," atzīst Safiulla.

Iespējams, tieši šī lielrūpnieka naudas dēļ "Sauber" varētu pieņemt lēmumu 2015. gadā ļaut De Silvestro piedalīties Formula 1 čempionātā. Pēdējā sieviete, kas braukusi F1 sacensībās ir Lella Lombardi un tas notika tālajā 1976. gadā. Vēl vairākas sievietes ir mēģinājušas kvalificēties sacensībām, taču nesekmīgi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...