Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komandai atkal problēmas ar degvielas sensoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komandai atkal problēmas ar degvielas sensoru
Foto: LaPresse/Scanpix

"Red Bull" komandas tehniskās problēmas turpinājās piektdien Malaizijā notikušajos Formula 1 otrā posma treniņbraucienos, kad atkal sabojājās degvielas plūsmas mērierīce.

Minētā mērierīce jau kopš janvārī notikušajiem testiem uzrāda neprecīzus datus, turklāt mēdz salūzt pavisam. Šī iemesla dēļ Austrālijas "Grand Prix" laikā "Red Bull" nolēma neuzticēties Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) piegādātajai standarta mērierīcei, tā vietā izmantojot pašu sadabūtu risinājumu. Tā kā "Red Bull" mērījumi neatbilda FIA reģistrētajiem datiem, Daniels Rikjardo tika diskvalificēts no otrās pozīcijas.

Kā zināms, atļautais degvielas plūsmas ātrums no šīs sezonas F1 automašīnai nedrīkst pārsniegt 100 kg/h.

Šī rīta pirmajā treniņā degvielas plūsmas mērierīces sensors atkal sabojājās Rikjardo mašīnai un komanda bija spiesta to nomainīt. "Red Bull" atzīst, ka komanda nonākusi neērtā situācijā, jo no vienas puses tai ir jāpaļaujas uz FIA nosacījumiem, bet no otras puses tas var novest pie rezultātu sabojāšanas.

"Domāju, ka mums būs pārrunas ar FIA tehnisko delegātu Čārliju Vaitingu," neslēpj komandas vadītājs Kristians Horners. "Mums ir jāsaprot kā rīkoties, ja notiek šādas pretrunas. Iespējams, atradīsim kādu saprātīgu risinājumu. No rīta sabojājās datu signāls Daniela automašīnai un uz otro sesiju bija ierīce jānomaina, tādēļ netikām pie vajadzīgajiem datiem. Cerams, ka šī datus spēs nolasīt un pārējā nedēļas nogalē veiks savu uzdevumu. Ja nē, mēs atkal nonāksim neērtā situācijā, jo no vienas puses ir jāsadarbojas ar FIA, bet no otras - atkal būs tāda pati dilemma kā Austrālijā."

Lai gan skaļi tiek runāts vien par "Red Bull" problēmām, Horners zina, ka arī citiem ir šādas pašas neveiksmes.

"Citas komandas ar mums daudz nerunā, taču esmu informēts, ka arī citiem bija problēmas," viņš saka. "Zinu, ka "Toro Rosso" šorīt salūza divi sensori."

Tikmēr pazibējusi informācija, ka FIA varētu atteikties no degvielas plūsmas ierobežojumiem, nosakot vien maksimāli pieļaujamo degvielas daudzumu uz katru sacīksti. Tomēr FIA dzinēju jomas eksperts Fabriss Loms brīdina, ka tas varētu izraisīt ārkārtīgi lielas ātrumu atšķirības starp mašīnām dažādos sacīkšu laikos un trases vietās, izraisot bīstamas avāriju situācijas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2014-03-28 21:00, pirms 11 gadiem
Šitā cerams nebūs visu sezonu, ka nevar izlemt pa degvīlu.

     [+] [-]

, 2014-03-28 21:34, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka tikai RB tā nopietni sūdzās par tiem sensoriem

     [+] [-]

, 2014-03-28 22:13, pirms 11 gadiem
Red bull grib ietaupīt uz ķīniešu ražotiem sensoriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-28 22:46, pirms 11 gadiem
likvidēt plūsmas mērītājus.

Lai mauc uz cik iet un beigās taupa degvielu

     [+] [-]

, 2014-03-29 01:05, pirms 11 gadiem
Nezin kāpēc par sensoriem sūdzas vien Red Bull - ja problēma būtu citiem, arī netiktu turēta mēle kabatā, lai ko arī Horners saka. Katram jau savs mundieris, lai cik aptraipīts,jācenšas spodrināt, kā nu kurš māk...

     [+] [-]

, 2014-03-29 08:14, pirms 11 gadiem
gribat teikt ka tie nav Ķīniešu sensori???

     [+] [-]

, 2014-03-29 09:37, pirms 11 gadiem
Pēdējā rindkopa ir vienkārši totālākais debīlisms.

Kādas vēl avārijas situācijas? Neviens tak nebrauc pa vidu uz 50km/h.