Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" komanda atklāj 2017. gada F1 modeļa aprises

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" komanda atklāj 2017. gada F1 modeļa aprises
2017. gada "Manor" F1 izmēģinājumu modelis
Foto: Manor

Ar "Manor" komandas darbinieku gādību Formula 1 līdzjutējiem radusies iespēja pirmo reizi aplūkot, kādas aptuveni varētu izskatīties 2017. gada sacīkšu mašīnas. Pēc tam, kad kļuva zināms par šīs vienības bankrotu, atklātībā nonākusi fotogrāfija ar F1 modeli, kas tika izmantots darbam vēja tunelī.

Lai gan šis nav pilna izmēra sacīkšu auto, tā aprises pilnībā atbilst tām, kas būtu izmantotas "Manor" īstajam sacīkšu automobilim. Kā zināms, visas komandas uz gaidāmo F1 sezonu gatavo pilnībā jaunas mašīnas, kas konstruētas atbilstoši jaunajiem tehniskajiem noteikumiem. Vizuāli tās kļuvušas platākas, kā arī tiks izmantotas lielāka izmēra riepas.

Pie modeļa, kas ir uz pusi mazāks nekā īstā mašīna, piektdien nofotogrāfējās "Manor" aerodinamikas nodaļas darbinieki, ieskaitot galveno dizaineri Luku Furbatto un šīs jomas galveno speciālistu Nikolasu Tombazisu. 2017. gada "Manor" sacīkšu auto bija plānots saukt "MRT07".

Diemžēl divus mēnešus pirms 2017. gada sezonas sākuma "Manor" komanda ir bankrotējusi. Septiņas sezonas pastāvējusi dažādu īpašnieku pārraudzībā un startējusi ar vairākiem nosaukumiem, šobrīd tā beigusi savu pastāvēšanu, un visi darbinieki piektdien no rūpnīcas Apvienotajā Karalistē tika nosūtīti mājās.

Pirmssezonas testi sāksies 27. februārī Barselonā, Spānijā. Daļa no komandām jau apstiprinājušas, kas jaunos sacīkšu bolīdus prezentēs īsi pirms tam. "Renault" savu mašīnu gatavojas atrādīt 21. februārī, dienu vēlāk plānota "Force India" prezentācija, bet 23. februārī jauno modeli "F1 W08" līdzjutējiem un žurnālistiem atklās čempionvienība "Mercedes". Vēl pēc dienas jaunās mašīnas prezentēs "Ferrari" un "McLaren".

F1 prezentāciju kalendārs

KomandaModelisDatumsVieta
RenaultR.S.1721. februārisLondona
Force India?22. februārisSilverstouna
SauberC3622. februārisBarselona
MercedesF1 W0823. februārisSilverstouna
Ferrari?24. februārisFiorano
McLaren?24. februārisVokinga

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
Formula 1®