Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Gaidīju Verstapena kļūdu, bet viņš nekad nekļūdās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Gaidīju Verstapena kļūdu, bet viņš nekad nekļūdās"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Pēc izcīnītās uzvaras kvalifikācijā Zandvortā Makss Verstapens atzīst, ka kopā ar komandu nebija gaidījuši tik strauju trases nožūšanu. Otrās vietas ieguvējs Lando Noriss tikmēr cerējis, ka "Red Bull" pilots pieļaus kādu kļūdu, tomēr kārtējo reizi konkurents veica izcilu apli.

"McLaren" vienības braucējs žūstošajā trasē pretendēja uz "pole position", taču izšķirošajā aplī Verstapens pārspēja Norisu par vairāk nekā pussekundi. Šogad Holandes GP šajā trasē notiek trešo reizi un abās iepriekšējās sezonās Verstapens gan startēja, gan finišēja pirmais. Šodien holandietis mēģinās izcīnīt jau devīto F1 uzvaru pēc kārtas.

"Esam arī citās trasēs braukuši slapjā laikā, bet šī bija pirmā reize, kad tādi apstākļi bija Zandvortā," sacīja Verstapens. "Mēs nepietiekoši novērtējām vēja ietekmi - tiklīdz uzspīdēja saule, trase žuva ļoti ātri. Viss nāk ar pieredzi, tomēr beigās tam nebija nozīmes, jo visu izdarījām pareizi. Kad uzlikām slikus, pilnībā sausa trajektorija bija tikai dažviet. Nācās nedaudz riskēt, bet pēdējais aplis jau bija ļoti baudāms."

Noriss cerējis uz Verstapena kļūdīšanos un neslēpj sarūgtinājumu, ka F1 čempionāta līderis izšķirošajos momentos tā arī nekad nekļūdās.

"Bija labi, esmu apmierināts ar otro vietu, šis ir labs rezultāts," komentēja Noriss. "Šādos apstākļos ceri, ka tur vai citur Makss pieļaus kādu kļūdu, bet tas nenotiek. Tas savā ziņā ir sarūgtinoši, bet esmu apmierināts. Kvalifikācija bija haotiska, bet komanda visu izdarīja pareizi un vēlreiz izcīnīta otrā starta vieta. Parasti jau tā kvalifikācija ir stresa pilna, bet sevišķi, ja ir šādi apstākļi. Apļa pirmā daļa man izdevās ārkārtīgi laba, bet otro daļu nobraucu pavisam slikti. Tomēr es izbaudu šādus apstākļos, jo tādos mēs vienmēr parādām labu veikumu."

Verstapena sniegumu kārtējo reizi uzslavēja "Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko: "Tas ir neiedomājami, ka šādā īsā trasē viņa pārsvars ir gandrīz 0.6 sekundes. Mēs gaidījām, ka varam uzvarēt ar 0.01 vai 0.1 sekundes pārsvaru. Visās situācijās Verstapens parādīja, cik ļoti visu kontrolē."

Otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress komandas biedram zaudēja 1.7 sekundes un startēs tikai septītais. Marko izskaidro, ka tik daudz zaudēts, jo pieņemts nepareizs lēmums veikt divus iesildīšanās apļus, kamēr Verstapens ar savu inženieri izlēma veikt vienu iesildīšanās apli, un tas palīdzējis sasniegt ievērojami labāku rezultātu.

Izmntotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs