Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Mašīna šajā trasē nav prognozējama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Mašīna šajā trasē nav prognozējama"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs sestdien piedzīvoja avāriju Holandes GP kvalifikācijas izšķirošajā kārtā un negadījumā vaino savas "Ferrari" sacīkšu mašīnas neprognozējamo uzvedību trasē.

Jau treniņbraucienos gan sausā, gan slapjā Zandvortas trasē Leklērs pieredzēja vairākus bīstamus momentus, kad tikai par mata tiesu izdevās izvairīties no ietriekšanās barjerā. Trešajā treniņā, kas notika pa slapju asfaltu, "Tarzan" līkumā viņš no trases pamanījās izbraukt trīs reizes. Savukārt kvalifikācijā avārija tika piedzīvota devītajā līkumā.

"Šī ir viena no tām nedēļas nogalēm, kurā ar šo mašīnu ir ārkārtīgi sarežģīti braukt," žurnālistiem sacīja Leklērs. "Devītais un desmitais līkums ir tie līkumi, kuros iebrauc, atlaižot bremzes - šajā vietā kaut kāda iemesla dēļ vispār nav saķeres. Tad tu vienkārši uzticies mašīnai, ka līkuma izejā saķere būs, bet tajā aplī tās nebija, un mans brauciens noslēdzās sienā."

Jau sezonas sākumā "Ferrari" atzina, ka dažās trasēs mašīna līkumos uzvedas neprognozējami. Dažkārt šī problēma nav izteikta, bet Zandvortā novērojama ļoti būtiski.

"F1 galvenais ir paredzēt un zināt, kāds balansējums būs, tiklīdz iebrauksi līkumā," skaidro Leklērs. "Bet šajā brīdī es braucu līkumā, un man nav ne jausmas, mašīnai būs nepietiekama vai pārāk liela pagriežamība. Un tas situāciju padara ļoti sarežģītu. Tiklīdz mēģini braukt uz robežas, nekad nezini, kas notiks, un tieši tā notika šajā trešās kvalifikācijas aplī. Līdz šim šī bijusi ļoti grūta nedēļas nogale. Cerams, izdosies aizvadīt tīru sacīksti."

Pēc avārijas sportists arī saņēmis jaunu ātrumkārbu, jau ceturto šajā sezonā. Pēc nākamās maiņas viņam pienāksies starta vietu sods.

Kvalifikācijā arī tika piefiksēti vairāki starpgadījumi, ko tiesneši pēc tam izmeklēja. Uz paskaidrojumu sniegšanu tika izsaukti pieci piloti, bet juki Cunoda bija vienīgais, kurš saņēma starta vietu sodu un sacensības uzsāks trīs pozīcijas zemāk (no 17. vietas) nekā izcīnīja. Viņš trasē bija iztraucējis Luisa Hamiltona lidojošo apli. Tikmēr "Ferrari" pilots Karloss Sainss, izbraucot no boksu celiņa, ārpus trases izstūma "McLaren" braucēju Oskaru Piastri, par ko komanda sodīta ar 5000 eiro, bet pats pilots saņēmis brīdinājumu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs