Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strolam avārija trešajā F1 treniņā, Verstapens ātrākais slapjā trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Strolam avārija trešajā F1 treniņā, Verstapens ātrākais slapjā trasē
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Beļģijas GP trešais treniņš aizvadīts lietus apstākļos. Lānss Strols piedzīvoja avāriju, pēc kā ilgi trasē bija sarkanie karogi, sesijai atsākoties vien neilgi pirms laika atskaites beigām.

Bija aizritējušas vairāk par desmit minūtēm, kad slapjajā trasē Strols nenovaldīja mašīnu izejā no "Eau Rouge" līkuma. Tā ietriecās barjerā un "Aston Martin" pilots nolauza spēkrata priekšējo kreiso riteni.

Strols apstājās uz trases braucamās daļas un izraisīja nepieciešamību izkārt sarkanos karogus. Tā kā turpināja spēcīgi līt, sesija ilgu laiku netika atsākta. Vien dažas minūtes pirms laika atskaites beigām, kad asfalts aizvien bija pilnībā slapjš, braucējiem tika dota atļauja atgriezties trasē.

Rezultātus tas īsti neietekmēja. F1 čempionāta līderis Makss Verstapens ("Red Bull") sasniedza ātrāko rezultātu, bet aiz viņa ierindojās Oskars Piastri ("McLaren") un Pjērs Gaslī ("Alpine"). Vienā no līkumiem sabremzēties nespēja Karloss Saincs ("Ferrari"), taču viņam izdevās neieslīdēt barjerā un atgriezties trasē.

Kvalifikācija Spā-Frankošampas trasē sāksies plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Beļģijas GP trešais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv