Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas
Lānss Strols un Pjērs Gazlī. Foto: Motorsport.com

"Alpine" komanda parakstījusi jaunu līgumu ar Pjēru Gaslī uz vairākiem gadiem, paturot franču F1 pilotu sastāvā. Kā zināms, komandu pēc šīs sezonas pametīs otrs braucējs Estebans Okons. Tikmēr "Aston Martin" komanda šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lānss Strols turpinās startēt tās sastāvā 2025. gada sezonā un arī pēc tam.

Pjēram Gaslī šī ir tikai otrā sezona "Alpine" rindās. Pērn viņš guva 11. vietu pilotu ieskaitē, izcīnot par četriem punktiem vairāk nekā Okons. Abi šajā laikā bijuši bīstami sāncenši, vairākkārt piedzīvojot arī sadursmes.

Pērn "Alpine" guva sesto vietu Konstruktoru kausā, bet šogad mērķēja uz ko augstāk. Sezona gan iesākās uz pavisam bēdīgas nots, izrādījās, ka komanda ir viena no lēnākajām, bet sacīkšu auto svars ir pārāk liels. Tomēr ar uzlabojumiem to izdevies mainīt un tagad jau vairākus posmus pēc kārtas izdevies izcīnīt punktus. Gaslī ieņem 15. vietu pilotu ieskaitē, pozīciju zemāk ir Okons.

Šobrīd liela intriga, kurš būs "Alpine" otrs pilots nākamsezon. Zināms, ka uz šo vietu pretendē F1 rezerves braucējs Džeks Dūens un Miks Šūmahers, kurš rūpnīcas komandu pārstāv FIA WEC čempionātā. Tāpat zināms, ka nopietnu piedāvājumu nesen vienība izteikusi Karlosam Sainsam.

Attiecībā uz Lānsu Strolu iepriekš izskanējušas dažādas versijas, ko sportists varētu darīt turpmāk. Viena no tām bija, ka kanādietis karjeru varētu turpināt pavisam citādā sporta veidā - tenisā. Šodien kļuva zināms, ka pilots arī turpmāk startēs F1 čempionātā.

Pirmās divas F1 sezonas Strols pavadīja "Williams" komandā, bet pašreizējo vienību pārstāv kopš 2019. gada, kad par tās īpašnieku kļuva braucēja tēva Lorensa Strola pārvaldīts konsorcijs. Sākotnēji tā bija zināma kā "Racing Point", bet 2021. gadā pārtapa par "Aston Martin" komandu. Miljardieris Lorenss Strols ir līdzīpašnieks attiecīgajā automobiļu ražošanas uzņēmumā.

Lenss Strols ir pilots, kad dažkārt spējis uzspīdēt ar ļoti labiem rezultātiem - izcīnījis vienu uzvaru kvalifikācijā un trīs pjedestālus, kā arī regulāri guvis punktus, kad to ļauj tehniskās iespējas. Vienu pjedestālu Strols guva vēl "Williams" komandā, bet divus - pašreizējā. Tomēr viņam ir arī reputācija kā pilotam, kurš "Formulā 1" tik ilgi spējis noturēties lielā mērā pateicoties tēva naudai.

"Aston Martin" paziņojusi, ka Strols paliks komandā "2025. gadā un pēc tam". Tas nozīmē, ka viņam būs iespēja stāties uz starta arī jauno F1 tehnisko noteikumu ērā, kas aizsāksies 2026. gadā.