Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Okonam par manevru pret komandas biedru piecu starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Okonam par manevru pret komandas biedru piecu starta vietu sods
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Par bīstamo apdzīšanas manevru Monako GP pret komandas biedru Pjēru Gazlī piecu starta vietu sodu uz nākamo sacīksti izpelnījies Estebans Okons. "Alpine" vienības boss Bruno Famins tikmēr paudis, ka neatstās to bez sekām.

Pirmajā aplī pēdējā līkumā pirms tuneļa Okons negaidīti "ielēca" Gazlī mašīnai blakus, liekot pāriniekam gandrīz iestūrēt barjerā. Notika sadursme, Okona spēkrats pat palēcās gaisā, pēc kā nācās izstāties. Gazlī vēlāk aizbrauca līdz finišam desmitajā vietā un izcīnīja punktu.

Tiesneši atzina, ka Okons veicis "pārlieku ambiciozu manevru", piešķirot viņam piecu starta vietu sodu uz nākamo F1 posmu Kanādā, kā arī divus soda punktus. Kopumā francūzis 12 mēnešu periodā tagad sakrājis trīs soda punktus.

"Mēģināju nokļūt atpakaļ boksos, lai veiktu remontdarbus, bet diemžēl mašīna bija pārāk bojāta, lai ar to vēlreiz varētu stāties uz starta," notikumus apraksta Okons. "Ātrumkārba bija visvairāk cietusi. Pirmais aplis bija haotisks. Protams, visu pārskatīsim un mēģināsim nākamajā sacīkstē izdarīt labāk. Zinu, ka ir jābūt rūpīgākam, bet tajā pašā laikā mēs abi ar Pjēru visu darām uz 120%, lai tiktu pirmajā desmitniekā. Spiežam uz maksimumu un kļūdas gadās. Tā vienkārši ir."

Pēc incidenta "Alpine" komandas vadītājs Famins bija pamatīgi aizsvilies: "Šādi incidenti ir slikti. Tas ir tieši tas, ko negribējām redzēt. Estebana uzbrukums bija pilnīgi nevajadzīgs. Tam būs sekas. Mēs izlemsim, kādas, kamēr viss vēl nav norimis. Ja mēs cīnītos par pjedestāliem un būtu sacīkšu beigas, kāpēc nē. Bet šis bija pirmais aplis, un šis līkums nav vieta, kur uzbrukt, neatstājot vietu komandas biedram."

Okons drīz pēc tam steidza atzīt vainu un publiski atvainoties: "Šis incidents bija mana vaina. Attālums beigās izrādījās par mazu. Atvainojos komandai par to."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv