Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī ignorē tiesnešu prasību un būs spiests startēt no boksiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī ignorē tiesnešu prasību un būs spiests startēt no boksiem
Pjērs Gaslī. Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komandas pilots Pjērs Gaslī svētdien Baku trasē gaidāmo Azerbaidžānas "Grand Prix" izcīņu uzsāks no boksu celiņa, jo treniņbraucienu laikā nepaklausīja tiesnešu norādījumam.

Otro treniņbraucienu sesijas izskaņā Gaslī devās boksos un komanda viņam pa radio ziņoja, lai sportists veic pitstopa simulāciju, kā rezultātā francūzis nepamanīja, ka uz ekrāna ieslēgts viņa mašīnas numurs un tiesneši liek doties uz svēršanos.

Gaslī veica pitstopa simulāciju, kuras laikā mehāniķi arī veica riteņu nomaiņu, viņa darbības tika nodotas izmeklēšanai, kurā secināts, ka sportists pārkāpis F1 noteikumus.

Rezultātā viņam piespriests sods - sacensības Baku ielu trasē jāsāk no boksu celiņa, lai gan komandai ir tiesības apstrīdēt Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) spriedumu.

Gaslī debijas sezona "Red Bull" sastāvā izvērsusies ļoti grūta, jo viņš ievērojami zaudē snieguma ziņā komandas biedram Maksam Verstapenam. Sacīkstēs gan viņa rezultāti ir progresējuši, jo pēc 11. vietas Austrālijā, tika izcīnīta astotā Bahreinā un sestā Ķīnā. Kopvērtējumā ar 13 punktiem Gaslī ir sestais, bet Verstapenam, kuram 39 punkti, šobrīd trešā pozīcija.

Izmantotie resursi:
Autosport