Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

IndyCar pilote De Silvestro aizvadījusi pirmos F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

IndyCar pilote De Silvestro aizvadījusi pirmos F1 testus
Simona de Silvestro un viņas "Sauber C31"
Foto: Sauber

Līdzšinējā IndyCar čempionāta dalībniece Simona de Silvestro no Šveices aizvadījusi savus pirmos Formula 1 testu braucienus.

De Silvestro ir pieņemta "Sauber" komandas sastāvā kā viena no attīstības programmas dalībniecēm. Ar divus gadus veco "Sauber C31" modeli viņa "Ferrari" rūpnīcai piederošajā Fiorano trasē, Ziemeļitālijā sestdien veica 112 apļus.

"Lai gan braukt ar Formula 1 mašīnu ir īpašs notikums, no rīta nejutos satraukta," stāsta 25 gadus vecā šveiciete. "Vairāk koncentrējos uz saviem pienākumiem. Tikai pēc pirmā iesildīšanās apļa sapratu, ka tas ir mans pirmais aplis ar F1 auto un, ka tas ir kaut kas patiešām īpašs."

De Silvestro četrus gadus pavadīja IndyCar čempionātā, kur pērn sasniedza savu karjeras labāko rezultātu, kopvērtējumā ieņemot 13. vietu. Šī gada sākumā sportiste tika apstiprināta kā "Sauber" attīstības pilote un paziņoja, ka viņas sapnis ir startēt Formula 1 čempionātā.

"Pārslodzes šeit ir daudz augstākas, ja salīdzinām ar IndyCar formulām," viņa atzīst. "Kopumā ar pirmo testu dienu esmu apmierināta. Daudz uzzināju par mašīnas īpašībām. Tagad apzinos, ka man ir papildus potenciāls un zinu, kā to turpmāk izmantot. Fiziski jutos labi un tas ir rezultāts pēdējo mēnešu sagatavošanaš treniņiem. Trenējos tiešām smagi un tas attaisnojās."

De Silvestro testus turpina arī šodien. Plāns paredz, ka sportiste veiks pietiekami daudz apļus, lai iegūtu īpašumā Superlicenci. Pastāv iespēja, ka jau 2015. gadā viņa izies uz starta F1 čempionātā, lai gan šajā ziņā viss, protams, ir atkarīgs no sponsoru naudas.

2010. gadā De Silvestro kļuva par prestižo "Indy 500" sacīkšu labāko debitanti.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

  -1 [+] [-]

, 2014-04-27 15:22, pirms 10 gadiem
hehe, te Bērnijam noteikti būtu kas sakāms..

     [+] [-]

, 2014-04-27 15:36, pirms 10 gadiem
lai necer ka trasē sievietes respektēs iedomājos kā viņa iedos pļauku Maldonaldo

     [+] [-]

, 2014-04-27 17:31, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: lai necer ka trasē sievietes respektēs iedomājos kā viņa iedos pļauku Maldonaldo
Pastors klasiski - klusiņām un nebrīdinot, no mugurpuses..

     [+] [-]

, 2014-04-27 18:54, pirms 10 gadiem
chemist_dk rakstīja: hehe, te Bērnijam noteikti būtu kas sakāms..
Bērnijs aiz prieka noliks pilnvaras, kad uzzinās, ka beidzot kāda sieviete pietuvojusies startam F1.
Tas ir viņa sapnis jau vismaz gadus 10.
Kā viņš pats teica, ideālā variantā - melnādaina ēbrēju sieviete