Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"
Foto: f1.com

Serhio Peress ir pārliecināts, ka Karloss Sainss būtu uzveicis Maksu Verstapenu cīņā par Austrālijas GP uzvaru arī tad, ja "Red Bull" vadošo pilotu nebūtu piemeklējušas tehniskas problēmas. Tikmēr kļuvis zināms, ka Peresa ātrumu sacensībās ietekmēja tehniska nianse.

Verstapenam jau kopš starta bija ieķīlējusies viena no aizmugurējām bremzēm, otrajā aplī Sainss viņu apdzina, bet drīz pēc tam čempions bija spiests izstāties. "Ferrari" komanda visu nedēļas nogali izskatījās ātra un spēja nevainojami kontrolēt priekšējo riepu stāvokli.

Jautāts, vai "Ferrari" uzvarētu arī tad, ja Verstapens neizstātos, Peress atzina: "Pilnīgi noteikti. Mums, kā komandai, šajā dienā pietrūka ātruma. Tā pietrūka visas nedēļas nogales garumā. Grūtības bija jau kopš piektdienas, un mēs nevienā brīdī īsti labi nespējām saglabāt riepas."

Pats Peress startēja no sestās pozīcijas, jo bija saņēmis trīs starta vietu sodu par konkurenta patraucēšanu kvalifikācijas laikā, bet finišu sasniedza piektais. Meksikāņu pilots atzīst, ka "Red Bull" vājā vieta šobrīd ir spēja saudzēt priekšējās riepas tajās trasēs, kurās uz tām ir vislielākā slodze.

"Jau no paša sākuma mums ar to bija problēmas, varējām redzēt, ka "Ferrari" un "McLaren" šajā ziņā ir soli priekšā," viņš skaidro. "Pirms nākamajām sacīkstēm šajā ziņā būs, ko darīt. Šāda veida trasēs to varēja novērot jau pagājušajā sezonā. Piemēram, Lasvegasā "Ferrari" bija daudz spēcīgāki par mums, jo nespējām kontrolēt priekšējo riepu nodilumu."

Pēc finiša noskaidrojās, ka sacensībās mašīnas grīdā ieķērusies plēve no ķiveres viziera, kas ietekmēja aerodinamiku un līdz ar to arī pilota ātrumu.

"Viņš veica garu distanci pirms pirmā pitstopa," sacīja "Red Bull" vadītājs Kristians Horners. "Un viņa ātrums, laužoties cauri braucēju peletonam un tuvojoties Fernando Alonso, bija labs, līdzīgs kā līderiem. Un tad, faktiski tiklīdz viņš apdzina Alonso, trasē noķēra viziera plēvi, kas pakļuva zem grīdas. Tā nokļuva vietā, kas izsauca būtisku masas zaudēšanu. Mašīna vairs nedarbojās, kā vajadzētu. Tad sākas riepu pastiprināta nolietošanās, kas mūsu mašīnām nav raksturīga. Piespiedējspēks zuda par 20 punktiem, kas ir būtiski daudz. Tas labi parāda, cik jutīgas ir šīs lietas."

Pirms tam pirmajos divos F1 posmos Bahreinā un Saūda Arābijā Peress finišēja otrajā vietā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-27 15:10, pirms mēneša
Upaciera dziesma sāk skanēt galvā...."Ko var Irst ar vien vārd sakot"...Atmazkas lai attaisnotu sevi....Red bull vajag otru stipru pilotu, kā MB Rosberga laikos lai vismaz cīnās savā starpā...savādāk cilvēki sāk izjust nepatiku pret RB+MV duetu manuprāt....