Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels un Batons cenšas glābt F1, aicina vadībai mainīties

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels un Batons cenšas glābt F1, aicina vadībai mainīties
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Formula 1 pasaules čempioni Sebastians Fetels un Džensons Batons, kā arī "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) priekšsēdētājs Alekss Vurcs ir parakstījuši un nosūtījuši čempionāta vadībai atklātu vēstuli, ar aicinājumu mainīt savu pieeju lēmumu pieņemšanā.

Fetels, Batons un Vurca pārējo F1 pilotu vārdā aicinājuši čempionāta vadību veikt restrukturizāciju savās rindās, kā arī uzstājuši, ka nepieciešams skaidrs plāns, kurā noteiktas čempionāta vērtības un veids kā tās sasniedzamas.

"Mēs uzskatām, ka pēdējā laikā veiktās noteikumu izmaiņas, gan no sportiskās, gan tehniskās puses, kā arī dažādas biznesa jomas lietas, bijušas graujošas, neaptver lielākas problēmas, ko mūsu čempionāts piedzīvo, kā arī atsevišķos gadījumos negatīvi iespaido veiksmīgu panākumu iespējamo gūšanu nākotnē. Piloti ir nonākuši pie slēdziena, ka lēmumu pieņemšanas process čempionātā ir novecojis un slikti strukturēts, liedzot iespēju notikt progresam. Turklāt, dažkārt tas pat spēj novest pie pretējā, pie sarežģījumiem."

Vēstulē tiek norādīts, ka situāciju Formulā 1 ļoti mainījusi apgrūtinātā ekonomiskā vide, kas grozījusi arī patērētāju vajadzības un iespējas, kā arī izmaiņas televīzijas un pārējo mediju vidē. Sportisti arī uzsver, ka nepareizā veidā pieņemtie procesi negatīvi ietekmē čempionāta izaugsmi, kā arī padara produktu mazvērtīgāku, kas nelabvēlīgi atsauksies uz nākamo F1 līdzjutēju paaudzi.

GPDA pārstāv vairumu no F1 pilotiem un ir pārrunu veicējs ar čempionāta komerciālo tiesību īpašnieku Berniju Eklstounu, kā arī Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA).

Izmantotie resursi:
SuperSport

  +1 [+] [-]

, 2016-03-27 10:47, pirms 9 gadiem
Kā tad vecais perdelis Bernijs un FIA sēdošie veči var mainīties. Jānāk jauniem cilvēkiem ar jaunu domāšanu, tad arī var būt kas mainīsies. Taisnība ir ka jauniešiem par F1 interese pavisam maza.

     [+] [-]

, 2016-03-27 17:02, pirms 9 gadiem
šobrīd F1 un pakārtotie čempionāti ir fufelis.
Bet lai risinātu problēmu, nav tālu jāmeklē - NBA, NHL, NFL čempionāti ir vistīrākie biznesa modeļi, kas ir vērsti uz peļņu, bet atšķirībā no F1, peļņu dala visi slēgtās biedrības dalībnieki. Šobrīd F1 peļņu saņem Ferrari, pēc tam atlikumu sadala Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams, RedBull, pēc tam atlikumu no peļņas sadales saņems top10 komandas proporcionāli, un savu līko sūkā 11.komanda (pēdējā bija Caterham, jo Marrusia ar Bjanki pie stūres Monaco palika 9.vietā, kas dod 2.punktus).
Breatore jau reiz taisīja revolūciju, kuras realizēšana būtu pavērsusi daudz vairāk dalībnieku iesaistīšanu nekā šobrīd. Piepkrītu, ka bija trūkumi, un nevienam neinteresētu Williams Mecachrome, McLaren Mecachrome, utt komandu cīniņš, bet rūpnīcas būtu gatavas nākt. F1 vispār ir paveicies, ka Mercedes ienāca, jo citādi F1 būtu Ferrari satelītseriāls, kurā startē Ferrari un komandas ar Ferrari motoriem. Jo šī brīža F1 modelis peļņu nes vecajam nevis komandām, kas ir vislielākā bremze citu rūpnīcu ienākšanai F1. Neticiet? vai esiet kādreiz redzējuši eklstona firmas reklāmu F1, TV vai radio? par šampūnu reklāma skan - think before drive!!!