Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Nesaprotu, kur komanda ņēma šādu informāciju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Nesaprotu, kur komanda ņēma šādu informāciju"
Kimi Raikonens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kimi Raikonens ir noliedzis izskanējušo informāciju, ka pie viņa salīdzinoši vājā snieguma pirmajā F1 posmā Austrālijā būtu vainojams kāda konkrēta nepilnība "Ferrari" formulā. Soms skaidro, ka kopumā nav apmierināts ar "F14 T" modeļa regulējumiem.

Raikonens Melburnā izcīnīja tikai astoto vietu, kamēr komandas biedrs Fernando Alonso bija ātrāks jau kvalifikācijā, bet sacīkstē guva piekto vietu. Pēc Daniela Rikjardo diskvalifikācijas abi pakāpās par vienu pozīciju uz augšu, bet oficiālajā preses relīzē "Ferrari" minēja, ka Raikonena mašīnai bijušas problēmas ar jauno "brake-by-wire" bremžu sistēmu.

"Es nezinu, no kurienes viņi ņēma tādu informāciju, taču ne jau tā bija problēma," tagad atklāj 2007. gada F1 čempions. "Ar šo sistēmu viss ir kārtībā. Kāds man pēc sacīkstes vaicāja vai ar to nav bijušas kādas problēmas, taču tā nav patiesība."

Šogad jauno bremžu sistēmu "brake-by-wire" pirmo reizi obligāti jālieto visiem F1 pilotiem. Ja iepriekš, nospiežot pedāli, uzreiz notika bremzēšanas process, tad šobrīd sākotnēji "informācija" tiek nodota elektronikai, kas savukārt tālāk veic aizmugurējo bremžu "iedarbināšanu". Tagad bremzes darbojas daļēji ar atjaunojamo enerģiju.

Raikonens izskaidro, ka problēma slēpjas citur.

"Galvenokārt mani neapmierina mašīnas regulējumi," viņš stāsta. "Tāpēc mašīna vēl nav tāda kā man patiktu. Esmu drošs, ka tiklīdz ar šo problēmu tiksim galā, būs daudz vieglāk un mašīnas priekšējā daļa "uzvedīsies" labāk. Šīs sezonas sākums nav izvērties ideāls, ja vērtējam to no komandas viedokļa, jo neesam sasnieguši to, ko gribējām, taču ņemot vērā visas problēmas, kas bija Austrālijā, esam tikuši ārā no situācijas visai veiksmīgi. Tagad jāturpina uzlabot sniegumu. Daudzi labi cilvēki strādā ar pilnu sparu. Vēl ir daudz darāmā, taču ticu, ka varam turpināt progresu."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 21:54, pirms 11 gadiem
Viss būs labi Kimi,es par tevi.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 23:28, pirms 11 gadiem
ļoti cerīgi izklausās lai visi vācieši un angļi paliek aizmugurē

     [+] [-]

, 2014-03-28 00:11, pirms 11 gadiem
Būs viss labi, tikai uz priekšu! Izturību un ātrumu mašīnai, koncentrēšanos pašam! Tad panākumi neizpaliks!