Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels nolamā jaunos F1 motorus, Batons iesaka vācietim startēt citur

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels nolamā jaunos F1 motorus, Batons iesaka vācietim startēt citur
Sebastjans Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadīto četru Formula 1 sezonu čempions Sebastjans Fetels nostājies no līdzjutēju frontes pusē, kas kritiski izteikušies par jauno V6 turbo motoru skaņu. Vācietis motoriem veltījis tiešus un nepārprotamus vārdus, kamēr Džensons Batons tik pat nepārprotami nokritizējis pašu Fetelu.

Fetels pēc izstāšanās no Austrālijas "Grand Prix" sacīksti turpināja vērot no boksu celiņā esošā "komandtiltiņa", tālab labi varēja novērtēt jauno skaņu.

"Tā ir sūdīga," pēc ierašanās Malaizijā uz otro sezonas posmu atzina Fetels. "Es sacensību laikā atrados boksu celiņā un varu pateikt, ka bārā skaņa ir lielāka! Domāju, ka tas nav labi faniem. Domāju, ka formulai 1 jābūt baudāmai un skaņa ir viena no svarīgākajām lietām. Lai gan no tā laika neatceros daudz, jo man bija tikai seši gadi, taču atceros, ka bijām apskatīties treniņbraucienos tā gada Vācijas posmā un viena no atmiņā vislabāk palikušajām lietām ir tieši skaņa, ko toreiz dzirdēju. Bija sajūta, ka zeme vibrē no šīm mašīnām. Nožēlojami, ka vairs nekā tāda nav."

Tomēr arvien vairāk cilvēku publiski nostājas jaunā tipa Formulas 1 pusē. Starp tiem, kas atbalsta šī brīža motoru skaņu ir arī Fetela komandas biedrs Daniels Rikjardo.

"Tiklīdz tiek braukts ar gāzi grīdā, neko citu nevar dzirdēt," saka austrālietis, kurš apelācijas tiesā turpina cīņu par Melburnā izcīnīto otro vietu. "Ķiverē aizvien ir dzirdams pietiekami daudz, tāpēc domāju, ka viss ir kārtībā. Lai arī skaņa ir citāda, tas ir tikai laika jautājums, kad pie tās pieradīsim. Es nesūdzos."

Arī Luiss Hamiltons atzīst, ka skaņa ir citāda, taču laba, kamēr Džensons Batons izteicies visradikālāk.

"Ejiet un brauciet ar kaut ko citu, ja neesat apmierināti," viņš aicina Fetelu un citus jaunās skaņas noliedzējus. "Mums braucējiem nav tiesību spriest par tādām lietām kā skaņa. Mūsu uzdevums ir finišēt pirmajā vietā un nav būtiski kā tas izklausās vai izskatās. Tobrīd tu esi uzveicis pasaulē spēcīgākos pilotus un tas ir viss, kam ir nozīme."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

 +12 [+] [-]

, 2014-03-27 17:35, pirms 11 gadiem
Nabaga puisītis nevar samierināties ar to, ka šajā sezonā nevarēs vinēt bez smaga darba! Vispār Visa RedBull komanda tāds memīšu bariņš, kurš par visu raud, sūdzās un nav apmierināts.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-27 18:19, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Nabaga puisītis nevar samierināties ar to, ka šajā sezonā nevarēs vinēt bez smaga darba! Vispār Visa RedBull komanda tāds memīšu bariņš, kurš par visu raud, sūdzās un nav apmierināts.
Un ko viņš tādu pateica,kas nav patiesība?
Es pilnīgi viņam piekrītu,ka patreizējā F1 formulu skaņa ir reti pretīga, un patreiz nekas neliecina,ka F1 ir elitārs autosporta veids.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 18:32, pirms 11 gadiem
Uzvar labākais pilots, nevis kuram skaļāks motors. Fetels mīkstais.

  -4 [+] [-]

, 2014-03-27 18:48, pirms 11 gadiem
pilnīgi piekrītu, pat ome, kura ir dzirdējusi kā skatos F1, pateica, ka galīgi neizklausās pēc formulas vairs

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 19:29, pirms 11 gadiem
smieklīgi, ka par skaņu spriež daži SC komentētāji, kuri tikai švakā interneta streemā redzējuši F1 klausieties, ko saka cilvēki, kuri dzīvajā salīdzinājuši veco un jauno skaņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-27 19:52, pirms 11 gadiem
Man jau šķiet smieklīga tā brēka ap skaņu. Piekrītu Laudas viedoklim, ka F1 ir jābūt augstākajiem un aktuālākajiem tehnoloģiju, principu un virzienu ieviesējiem auto un/vai autosporta industrijā. Man, kā regulāram skatītājam, svarīgākais ir cīņā trasē un skaņa/izskats ir otršķirīgs.

     [+] [-]

, 2014-03-27 20:21, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: smieklīgi, ka par skaņu spriež daži SC komentētāji, kuri tikai švakā interneta streemā redzējuši F1 klausieties, ko saka cilvēki, kuri dzīvajā salīdzinājuši veco un jauno skaņu
Vai tu centies palielities ka esi bijis uz F1 posmu?
Ja ta tad tas ir smiekligi

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 20:39, pirms 11 gadiem
Iedomājos,to skatu,kuri ieslēdzot formulu1 uzgriež uz skaļāko savu TV vai audio sistēmu un izbauda formulas skaņu......nevis skatāk sacīksti!!
Kas var būt labāks par skaņu....

     [+] [-]

, 2014-03-27 21:27, pirms 11 gadiem
Tas viss ir figņa - jūs esat lasījuši, ko Lemānā šogad ir izdomājuši?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 21:37, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un ko viņš tādu pateica,kas nav patiesība?
Es pilnīgi viņam piekrītu,ka patreizējā F1 formulu skaņa ir reti pretīga, un patreiz nekas neliecina,ka F1 ir elitārs autosporta veids.
Tas, ka tu viņam piekrīti, nenozīmē, ka tā ir patiesība. Skaņa ir subjektīva lieta vienam var patikt, citam nē.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 22:45, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un ko viņš tādu pateica,kas nav patiesība?
Es pilnīgi viņam piekrītu,ka patreizējā F1 formulu skaņa ir reti pretīga, un patreiz nekas neliecina,ka F1 ir elitārs autosporta veids.
Citēt Batonu tev par godu?

Tinies un skaties ko citu.

Visu laiku ir pārmaiņas. Sašaurināja aizmugurējo antispārnu- visi raudāja, cik nu pretīgi izskatās. Pagāja 5 posmi... nez kur palika vaimanāšana. Sezonas beigās personīgi es pat neatcerējos, kā formulas izskatījās ar veco spoileri. Tagad būs tas pats. Pēc 5 posmiem neatcerēsies, kā skanēja iepriekšējie dzinēji.

Tev var vilkt kaut kādas paralēles ar windows 7 un windows 8. Cik nav lasīts, ka nepatīk tas un tas jaunajā. Palieto mēnesi un vairs nemāk tajā sūda 7ā kaut ko atrast.

Un galu galā jācitē Rainis- Pastāvēs, kas mainīsies. (tas te ir naglai pa pieri mūžu mūžam)

  -1 [+] [-]

, 2014-03-27 22:47, pirms 11 gadiem
Damon rakstīja: Iedomājos,to skatu,kuri ieslēdzot formulu1 uzgriež uz skaļāko savu TV vai audio sistēmu un izbauda formulas skaņu......nevis skatāk sacīksti!!
Kas var būt labāks par skaņu....
Ha ha.... labs Neatceros, kur lasīju, bet laikam arī kāds komentos izteicās, ka pa klusu skaņa un nedzirdz formulu un tad bija atbilde, lai pagriež skaļāk TV un problēma atrisināta

     [+] [-]

, 2014-03-27 23:32, pirms 11 gadiem
Fetelu uz e-formulu varētu braukt ar trolejbusu, bet batonam respect

  -1 [+] [-]

, 2014-03-28 00:25, pirms 11 gadiem
Nu jā, tiklīdz vāģītis nav starp labākajiem, sākusies ņaudēšana - tas nav labi, tas nav labi, utt. Jo nav tik labi kā bija, un skaidrs, ka tik labi vairs nebūs...

     [+] [-]

, 2014-03-28 09:22, pirms 11 gadiem
Viss kārtībā. Ejiet uz laukiem klausītiet traktorus, ja nepatīk formulas. Galvenais, lai ātrums palielinās un gladiatoru cīņas notiek.

     [+] [-]

, 2014-03-28 13:43, pirms 11 gadiem
Njā- ja RB atkal vazātos pa pirmajām vietām, tad nez kapēc šķiet, ka Fetels neko šādu neteiktu.
Lai tad nebrīnās, kapēc viņam nīdēju ir 5x vairāk nekā fanu.
Kad Šūmis ņēma visus pēc kārtas, tad jā- cilvēki sūdzējās, ka kļūst garlaicīgi, bet reti kurš iedomājās viņu izsvilpt, jo Šūmim ir čempiona harizma, bet Fetelam ir tikai ....labāk laikam paklusēt...