Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" komanda zaudēs galveno sponsoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" komanda zaudēs galveno sponsoru
Sergejs Sirotkins
Foto: REUTERS/Scanpix

2018. gada F1 pasaules čempionāta sezonas izskaņā "Williams" komandu pametīs tās galvenais sponsors "Martini".

Alkoholisko dzērienu ražotājs "Martini" komandu uzsāka sponsorēt 2014. gadā, un toreiz tika parakstīts līgums uz pieciem gadiem. Iepriekš "Martini" tik plaša mēroga programmu "Formulā 1" bija izvērsusi 1979. gadā kopā ar "Lotus" vienību.

Šī gada izskaņā "Williams" un "Martini" noslēgtā sadarbības līguma termiņš beigsies un jau šobrīd kļuvis zināms, ka netiks pagarināts. Lai gan "Martini" pārstāvji veica pārrunas par iespējamo kontrakta pagarināšanu, kā arī iesaistījās sarunās ar citām komandām, tā īpašniece "Bacardi Group" vēlas pilnībā aiziet no čempionāta, jo uzskata, ka "Formula 1" vairs neatbilst kompānijas stratēģiskajiem mērķiem.

"Mēs runājām par līguma pagarināšanu pēc 2018. gada un, kamēr abas puses tam piekrīt, "Bacardi Group" pateica mums, ka pilnībā aizies no F1 čempionāta, kad mūsu līguma termiņš būs galā," apstiprina "Williams" vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa. "Viņi atbalsta daudzus brendus un laika gaitā viņu stratēģiskie mērķi mainās."

"Martini" aiziešana neapšaubāmi būs liels trieciens "Williams" komandai, lai gan tai šobrīd ir arī citi nozīmīgi sponsori, kuru klāstam pirms gaidāmās sezonas pievienojies arī privātais tehnoloģiju uzņēmums "Acronis". Tāpat zīmīgu finansiālu ieguldījumu šogad sniegs "SMP Racing", kas ir jaunā komandas pilota Sergeja Sirotkina sponsors, kā arī otra braucēja Lensa Strola tēvs, miljardieris Lorenss Strols.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...