Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" dod laiku "Red Bull" komandai līdz maijam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" dod laiku "Red Bull" komandai līdz maijam
Foto: REUTERS/Scanpix

"Renault" F1 rūpnīca noteikusi, ka "Red Bull" komandai līdz maijam jāpieņem lēmums, vai tā vēlēsies turpināt sadarbību arī 2019. gada sezonā. Kā zināms, "Red Bull" gatavojas apsvērt iespēju lietot "Honda" ražotos dzinējus.

"Red Bull" šobrīd izmanto "Renault" motorus, kas pārdēvēti komandas sponsora "Tag Heuer" vārdā, tomēr sadarbības līguma termiņš ar Francijas autoražotāju beigsies 2018. gada izskaņā.

Kompānijai "Red Bull" pieder arī "Toro Rosso" komanda, kas "Honda" motorus izmantos jau šogad. Ja tie izrādīsies gana jaudīgi un izturīgi, varētu tikt pieņemts lēmums 2019. gadā tos iebūvēt arī "Red Bull" formulās.

"Renault" F1 boss Sirils Abitebouls nācis klajā ar nosacījumu, ka "Red Bull" lēmums jāpieņem līdz 15. maijam.

"Mēs negatavojamies gaidīt mūžīgi," viņš saka. "Es zinu, ko Kristians Horners "Red Bull" komandas vadītājs domā, sakot, ka viņam ir izvēles iespēja. Tāpat kā viņš, es lasu un pārzinu līgumsaistības - mūsu uzdevums ir palīdzēt čempionātam kopumā, nevis "Red Bull Racing" komandai, taču viena lieta ir skaidra, un tā ir plānošana. "Red Bull Racing" tiek dots termiņš, lai paziņotu, ko viņi vēlas nākotnē."

Abitebouls arī atklāj, ka no "Red Bull" izīrētais Karloss Sainss pavisam noteikti startēs visos F1 posmos šajā sezonā "Renault" sastāvā, jo to paredz līgums. Tiesa, viņš nenoliedz, ka pēc tam "Red Bull" varētu pieņemt lēmumu atsaukt Sainsu atpakaļ.

Izmantotie resursi:
motorsportweek.com

     [+] [-]

, 2018-02-28 09:44, pirms 7 gadiem
Renault nav zināšanu komandas uzvaras ķīmijai, bet varētu uzbūvēt izturīgu motoru, kura jauda tikai par kādiem 5% atpaliek no top motoriem, kas būtu pietiekoši, lai RedBull uzvarētu.
Renault ir jābūvē motori nevis jāizvirza ultimāti. Citādi būs kā Honda - mutīgi, bet vienlaicīgi apkaunojums par šrotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja