Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Sešām komandām ir lielas problēmas, bet ne mums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Sešām komandām ir lielas problēmas, bet ne mums"
Fernando Alonso
Foto: AP/Scanpix

Fernando Alonso atzīst, ka pirmdien F1 testos piedzīvotās problēmas ar "McLaren" formulas riteni, kā rezultātā gadījās izlidot no trases, nav tik liela ķibele kā vizuāli izskatījās, kamēr vismaz sešām citām komandām viņš esot novērojis patiesi nozīmīgas problēmas, ko no žurnālistu un līdzjutēju acīm tās centās slēpt. Alonso arī izteicis lielu apmierinātību ar "Renault" motoru, kamēr "Red Bull" vienības šefs Kristians Horners pauž bažas par tā jaudu.

Alonso no trases izlidoja jau pēc sešiem veiktiem apļiem, kad atskrūvējās viņa mašīnas viens no aizmugurējiem riteņiem. Vēlāk spānis atgriezās trasē, kopumā veicot 51 apli un uzstādīja piekto ātrāko rezultātu.

"Tā bija ļoti, ļoti niecīga problēma, bet ļoti acīmredzama," atzīst Alonso. "Boksos ir sešas komandas, kuru durvis bija ciet un mašīnas izjauktas pa detaļām, bet to neviens neredz - tāda ir patiesā aina. Daudzām komandām ir problēmas, lielas problēmas, bet par dienas notikumu tiek pataisīta šī mūsu aizķeršanās ar riteņa uzgriezni. Biju tas, kurš pēcpusdienā veica visvairāk apļus, citiem bija daudz vairāk problēmu, līdz ar to šis ir labs sākums."

Alonso saka, ka būtisku problēmu pirmajā testu dienā nav bijis un arī "Renault" motors, ko šogad izmantos "McLaren" komanda, sniedzis labu pirmo iespaidu.

"Viss noritēja gludi un ļoti labi," stāsta divkārtējais F1 čempions. "Ir lietas, ko centāmies pamainīt un adaptēties, kā tas ir ar katru jauno mašīnu, bet, runājot par dzinēju, esmu ārkārtīgi apmierināts un uzskatu, ka "McLaren-Renault" savienībai ir milzīgs potenciāls. Par ātrumu vēl pāragri spriest, bet šķiet, ka viss ir tā, kā bijām cerējuši, kad strādājām vēja tunelī un ieguvām tur datus. Man nav pamata domāt, ka nebūsim konkurētspējīgi. Mēs zinām, cik laba mūsu šasija bija jau pagājušajā gadā. Tagad mums ir motors, kas nav ne eksperimentāls, ne pavisam jauns. Tas ir uzlabots pērnā gada motors, kas jau guvis uzvaras sacīkstēs."

"Renault" nesen paziņoja, ka sezonas sākumā motors būs noregulēts tā, lai tam būtu pietiekoši liela izturība, taču tādā veidā varētu tikt ierobežota jauda. "Mercedes" tikmēr pirms kāda laika paziņoja, ka šogad varētu tikt pārsniegta 1000 zirgspēku robeža, un tas pats tiek baumots arī "Ferrari" saskarā, līdz ar to "Red Bull" vienībai, kas izmanto "Renault" jaudas agregātu, nākas panervozēt.

"Tas satrauc," atzīst "Red Bull" boss Kristians Horners. "Ja tas, ko "Mercedes" saka, ir taisnība, viņu pārsvars tikai pieaugs. "Renault" tagad ir sava komanda un viņiem ir savi mērķi, ko sasniegt. Ziemas laikā viņi lielu vērību pievērsuši izturības problēmām."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-02-27 18:19, pirms 7 gadiem
Alonso var druksu paklusēt, jo pienāks sezona un paši viņi būs tur kur pērn. Tas ka durvis ciet vēl nenozīmē ka ir problēmas. Problēmas ir tur kur saka ka viņu nav