Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs jau šonedēļ var kļūt par F1 čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs jau šonedēļ var kļūt par F1 čempionu
Niko Rosbergs
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Lai gan līdz F1 sezonas izskaņai palikuši vēl trīs posmi, jau šīs nedēļas nogalē Meksikā gaidāmajās sacensībās savu pirmo titulu karjerā teorētiski var nodrošināt Niko Rosbergs. Tādā gadījumā vācietim ne vien jāuzvar, bet arī jācer uz komandas biedra Lūisa Hamiltona neveiksmi.

Pirms svētdien notikušajām sacensībām ASV Rosbergam bija 33 punktu pārsvars pār otru "Mercedes" pilotu Hamiltonu. Ostinas trasē uzvarēja Hamiltons, bet Rosbergs finišēja otrais, kā rezultātā šis atstatums samazinājies līdz 26 punktiem.

Gaidāmajā svētdienā F1 sezona turpināsies ar posmu Mehiko, kur Rosbergam ir izredzes tikt pie titula, jo, ja viņš gūs uzvaru, bet Hamiltons paliks bez punktiem, vācietim būs jau 51 punkta pārsvars pār britu, ko divu posmu laikā atgūt nebūtu iespējams.

"Lai gan situācija ir par labu Niko, es teikšu, ka Lūiss ir ārkārtīgi ātrs un liels cīnītājs, kurš nekad nepadodas," uzskata "Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens. "Tāpēc domāju, ka viņu starpā būs aizraujoša cīņa līdz pat pēdējam posmam. Lai gan es pats sevi uzskatu par Lūisa stila braucēju, tas nenozīmē, ka Niko nav ātrs. Labākie piloti Formulā 1 šobrīd ir Hamiltons un Alonso. "

Sezonas līderis Rosbergs atlikušajos posmos nedomā pielietot īpašu piesardzības taktiku: "Mans mērķis Meksikā ir uzvara, tāpat kā jebkurā citā sacīkstē. Esmu sajūsmā, ka sezonas nobeigumā cīnos par titulu, tomēr savu attieksmi es nemainīšu. Katrā nedēļas nogalē var notikt daudz kas, ko nevaram kontrolēt, tāpēc ir vienkārši jākoncentrējas darbam. Līdz šim viss ir nostrādājis par labu manu un jūtos spēcīgs."

Pērn Meksikā Rosbergs aizsāka septiņu pēc kārtas gūtu uzvaru sēriju. Hamiltons pirms gada Mehiko trasē finišēja otrais.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 15:31, pirms 7 gadiem
Šonedēļ gan tas vēl nenotiks

  -3 [+] [-]

, 2016-10-26 15:48, pirms 7 gadiem
es domāju, ka tas nekad nenotiks.
Nevar būt mūžīgās haļavas, gan jau arī nobirs tehnika un viss būs līdzsvarā.
Slēpts komentārs: VietējaisMurisDzīvelīgs

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 17:08, pirms 7 gadiem
Hamiltons pārģērbsies par mehāniķi un "sagatavos" Rosberga formulu pirms sacensībām.
Bet nu man pa lielam vienalga kurš uzvar, mans favorits jau ilgu laiku ir Raikonens.