Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats par avāriju: "Tā bija iesācēja kļūda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats par avāriju: "Tā bija iesācēja kļūda"
Kvjata "Red Bull" formula pēc avārijas
Foto: AFP/Scanpix

Krievu F1 pilots Daņils Kvjats, kurš šodien Japānā, Suzukas trasē kvalifikācijas braucienu laikā piedzīvoja ļoti iespaidīgu avāriju, atzīst, ka pieļāvis iesācējiem raksturīgu kļūdu.

Kontroli pār auto Kvjats zaudēja trases desmitajā līkumā, jo īsi pirms tā izbrauca zālē. Sekoja izslīdēšana lielā ātrumā un spēcīgs trieciens pret drošības nožogojumu, kā rezultātā mašīna pat apmeta kūleni.

Kvjats jau uzņēmies pilnu atbildību par avāriju.

"Tā bija iesācēja kļūda," paskaidro "Red Bull" komandas pilots. "Es ar diviem riteņiem uzbraucu uz zāles, tur nebija drošības joslas, tādēļ iznākums ir, manuprāt, likumsakarīgs."

Jautāts par to, cik īsti stipri ir bojāta mašīna, autosportists spiests atzīt: "Jāsaka, ka tā izskatās patiešām slikti".

Tikmēr ar sportista veselību viss ir kārtībā, lai gan pēc avārijas nācās apmeklēt trases mediķu centru.

"Man viss ir labi - sarūgtinājums ir lielāks par sāpēm," skaidro sportists. "Man jāatvainojas komandai - jau tā šīs pēdējās nedēļas nav bijušas vieglas un šīs avārijas dēļ puišiem nāksies vēl vairāk strādāt. Man žēl, ka tā. Man jāstartē no aptuveni desmitās pozīcijas un šobrīd nespēju pateikt, kas būs tālāk. Nav ne jausmas."

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja