Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass sacīkstēs Spānijā melnā kombinezona dēļ zaudējis trīs kilogramus svara

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass sacīkstēs Spānijā melnā kombinezona dēļ zaudējis trīs kilogramus svara
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Somu F1 pilots Valteri Botass atklājis, ka pasaules čempionāta sacīkstēs Spānijā, kas notika pirms vairāk nekā nedēļas, zaudējis trīs kilogramus svara un pie tā vaino savu melno ietērpu.

Spānijas "Grand Prix" sākumā Botass savam inženierim pa radio ziņoja, ka "šajā melnajā kombinezonā ir sasodīti karsti". Vēlāk viņš atzina, ka tiešām bijis ļoti grūti braukt.

"Mašīnā bija tiešām karsti," stāsta Botass. "Šogad ir vēl karstāk - mums vajadzēja mainīt savu kombinezonu krāsu, bet tas ir zināms, ka melnā krāsa vairāk pievelk karstumu, sevišķi tiešos saules staros. Nezinu faktus, kāda tieši ir temperatūras ietekme starp baltu un melnu, bet šogad ir ļoti karsti. Tāpat šogad kombinezoniem ir jauni homologācijas noteikumi, tie ir biezāki, arī apakšveļa ir biezāka."

Lai atbalstītu daudzu protestētāju centienus pasaulē apturēt rasismu, čempionvienība "Mercedes" izlēma parādīt atbalstošu žestu, šosezon izvēloties savus sacīkšu spēkratus nokrāsot melnus, tāpat arī pilotu ietērpam par pamatu izvēlēta melnā krāsa.

"Baltā kombinezonā noteikti nebūtu tik karsti, un, piemēram, sacensību laikā es zaudēju trīs kilogramus svara, kas ir daudz," atklāj Botass. "Tādos brīžos tas var sākt ietekmēt pilota ātrumu. Es zinu, ka no visiem braucējiem šeit esmu viens no spēcīgākajiem, ja ne pats spēcīgākais, tāpēc varu ar to samierināties, bet tas nekad nav komfortabli."

Pirms sezonas bija bažas, ka melnā krāsa var ietekmēt arī "Mercedes" formulu dzesēšanu, taču komandas stratēģijas direktors Džeimss Voulss pirms kāda laika atzina, ka problēmu šajā ziņā neesot.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...