Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Interesi par Šūmaheru uz nākamo sezonu izrāda divas F1 komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Interesi par Šūmaheru uz nākamo sezonu izrāda divas F1 komandas
Miks Šūmahers. Foto: FIA WEC

Lai gan daudzi apšauba, ka Miks Šūmahers radīs iespēju atgriezties F1 čempionātā, zināms, ka šobrīd nopietnu interesi par viņu izrāda uzreiz divas komandas.

Šūmahers ir viens no kandidātiem uz vietu "Alpine" komandā, lai gan priekšroka tiktu dota Karlosam Saincam, ja spāņu pilots piekristu komandas piedāvājumam nākamgad pārstāvēt to F1 sacīkstēs. Tāpat uz vakanto vietu kandidē testpilots Džeks Dūens.

"Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko atzīst, ka Šūmahers netiek apsvērts kā iespējamais RB komandas pilots, taču divas citas komandas šādu interesi izrāda.

"Tie nekad nav bijuši sportiska rakstura iemesli, kāpēc mēs neesam strādājuši kopā," runājot par Šūmaheru, saka Marko. "Sākumā viņš bija "Ferrari" junioru programmā, bet pēc tam pievienojās "Mercedes". Tātad viņš pat ne brīdi neatradās pilotu tirgū."

Pēc aizvadītām divām F1 sezonām "Haas" komanda 2022. gada izskaņā nolēma šķirt sadarbību ar Šūmaheru, un sportistu daudz kritizēja toreizējais šīs vienības vadītājs Ginters Steiners.

"Toreiz "Netflix" superzvaigzne Ginters Steiners pret viņu neattiecās godīgi," uzskata Marko. "Tas ir fakts. Bet tiklīdz esi ārā no čempionāta, atgriezties ir sarežģīti."

Marko stāsta: "Miks ir viens no pieklājīgākajiem un jaukākajiem cilvēkiem dalībnieku parkā, bet tas viņam drīzāk nospēlē kā trūkums. Viņa lielā priekšrocība ir uzvārds. Bet viņš sevi pierādījis arī sportiskajā ziņā. Viņš kļuva par F3 čempionu un F2 čempionu, kas vien jau radīja interesi par viņu F1 komandām. Aizkulisēs par Miku šobrīd var dzirdēt tikai labas lietas. "Alpine" un arī "Audi" nopietni apsver viņa kandidatūru. Es priecātos par viņa atgriešanos, jo viņš to ir pelnījis."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv