Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montedzemolo: ''Beigsim liekuļot''

Montedzemolo: ''Beigsim liekuļot''
Luka di Montedzemolo
Foto: AFP/Scanpix

F1 komandas prezidents Luka di Montedzemolo aicinājis cilvēkus beigt liekuļot saistībā ar vakardienas Vācijas GP rezultātiem, kur posma laikā Felipe Masa palaida garām savu komandas biedru Fernando Alonso.

Vakar, Vācijas GP, Felipe Masa saņēma ziņas no komandas, kur tika aicināts palaist garām savu komandas biedru Fernando Alonso. Pēc pāris apļiem Masa to arī paveica un Alonso uzvarēja visā posmā, nedaudz pietuvojoties līderiem kopvērtējumā. Pēc posma ''Ferrari'' tika sodīts ar 100 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu, kā arī daudzi tos kritizēja par izmantotajām metodēm.

Tikmēr ''Ferrari'' prezidents Luka di Montedzemolo apgalvojis, ka šādas lietas notikušas F1 visu laiku un cilvēkiem vajadzētu beigt liekuļot: ''Pietiks liekuļot. Šādas lietas F1 notikušas vienmēr. Komandas intereses ir augstākas par individuālajām, ja brauc tādā komandā kā ''Ferrari''. Šādu pavēļu došanas notikušas jau kopš 1930.gadiem un pats esmu bijis līdzīgās situācijās, kad biju sporta direktors un F1 startēja Nikijs Lauda. Uzskatu, ka vajadzētu beigt liekuļot, kaut gan zinu, ka daudzi būtu priecīgi redzēt, ka abi mūsu braucēji izstājas no posma, cīnoties viens ar otru par pirmo vietu.''

Tāpat Montedzemolo apgalvoja, ka ir priecīgs par ''Ferrari'' sniegumu: ''Esmu apmierināts par visiem komandas līdzjutējiem, kuri beidzot redzēja abus komandas pilotus pirmajās divās vietās no paša posma sākuma. Mums jāturpina iesāktais darbs, jāuzlabo mašīnas, lai kļūtu vēl konkurētspējīgāki un ātrāki.''

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

 +12 [+] [-]

, 2010-07-26 22:33, pirms 14 gadiem
Laba bilde...

 +13 [+] [-]

, 2010-07-26 22:34, pirms 14 gadiem
pilnīgi patiesi!

 +19 [+] [-]

, 2010-07-26 22:46, pirms 14 gadiem
Pilnīgi piekrītu! Šī te buļļu liekuļošana pēc pašu izgājieniem toč kretinē. Un forši, ka Massa vnk palaida garām Alonso, nevis kaut ko izdomāja, lai izskatītos nevainīgāk. Ja šis ir komandu sporta veids, tad komandas vadības norādījumi tikai normāli!

 +29 [+] [-]

, 2010-07-26 23:00, pirms 14 gadiem
"Beigsim liekuļot!" - Atkārtojiet ko tādu un sods būs bargāks!
Luka tik pat labi varētu aizstāvēt spēli ar roku futbolā. Arī Maradona tā darīja. Kāda šobrīd atšķirība starp komandas pavēlēm F1 un spēli ar roku futbolā? - Nekāda. Izdariet to vēlreiz un dabūsies "noraidījumu"!

Es parasti atbalstu "Ferrari" komandu, tomēr šoreiz runa ir par noteikumu neievērošanu, tas arī viss, tāpēc diskusijas ir liekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-07-26 23:12, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es parasti atbalstu "Ferrari" komandu, tomēr šoreiz runa ir par noteikumu neievērošanu, tas arī viss, tāpēc diskusijas ir liekas.
Tas, ka esi pārkāpis noteikumu nemainās no tā kā Tu uz to skaties, beidzot kāds normāli to pasaka, plus vēl ja F1 tiek uzskatīts par komandu sporta veidu tad šādas pavēles ir jāatļauj, neko tas tāpat nedod, tikai liekuļo un viss. Vienkārši skaidri pasaka kurš ir pirmais kurš otrais pilots un viss.
Domā kad Batonam saka taupi degvielu ko tas nozīme?

  +1 [+] [-]

, 2010-07-26 23:13, pirms 14 gadiem
mitins rakstīja: nebrinisos ja Felipe vairs nebrauks Ferarri nakamgad
Kāpēc Tu tā domā? Vai tad viņš slikti pilda otrā pilota funkcijas?

 +10 [+] [-]

, 2010-07-26 23:15, pirms 14 gadiem
mitins rakstīja: nebrinisos ja Felipe vairs nebrauks Ferarri nakamgad
līgums viņam ir līdz 12 gadam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-07-26 23:18, pirms 14 gadiem
karliss rakstīja: Tas, ka esi pārkāpis noteikumu nemainās no tā kā Tu uz to skaties, beidzot kāds normāli to pasaka, plus vēl ja F1 tiek uzskatīts par komandu sporta veidu tad šādas pavēles ir jāatļauj, neko tas tāpat nedod, tikai liekuļo un viss. Vienkārši skaidri pasaka kurš ir pirmais kurš otrais pilots un viss.
Domā kad Batonam saka taupi degvielu ko tas nozīme?
Tieši tā! par degvielas taupīšanu vnk ideāls piemērs! Tieši dēļ apgriezienu ierobežošanas Vēberam un Vetela muļķības arī Ķinas GP avārija galu galā..
Turlāt buļļu gadījumā abi piloti ir līdzīgā situācijā kopvērtējuma tabulā un abiem ir līdzīgs ātrums trasē, kamēr Ferrari gadījumā Alonso ir nepārprotami ātrāks un ir savācis 2x vairāk punktus.

  -3 [+] [-]

, 2010-07-26 23:20, pirms 14 gadiem
Es arī piekrītu, ka komandas pavēļu aizliegums bija lieks. Tagad ir daudz vietas visādām stratēģiskām viltībām. Agrāk varēja izvēlēties, bet vērtētājs bija skatītājs, tāpēc šādu pavēļu izmantošana bija tīri ētikas jautājums. Šis vēl ir vienkāršs gadījums, bet pieļauju, ka bija, ir un būs vēl daudz rafinētāki gājieni...un ne tikai no "Ferrari" puses. F1 tiešām ir komandu sporta veids, tāpēc stratēģija ir tā neatņemama sastāvdaļa.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-26 23:21, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nesaprotu par ko te cepjas,ta cik reizes Šumi kad viņš Ferrari brauca nepalaida garām
Vai tajā laikā tas bija aizliegts?

  +1 [+] [-]

, 2010-07-26 23:22, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: Turlāt buļļu gadījumā abi piloti ir līdzīgā situācijā kopvērtējuma tabulā un abiem ir līdzīgs ātrums trasē, kamēr Ferrari gadījumā Alonso ir nepārprotami ātrāks un ir savācis 2x vairāk punktus.
Nu RB gadījums ir smagāks, Vetels ir nākotne, bet nestabils. Vēbers ir labs un ar visu savu pieredzi liek jaunajam. Šeit izlemt Horneram ir sarežģīti, jo būtībā abi cīnās par titulu, šeit visu izlemj vai trasē vai uz tiltiņa.

  -2 [+] [-]

, 2010-07-26 23:23, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nesaprotu par ko te cepjas,ta cik reizes Šumi kad viņš Ferrari brauca nepalaida garām
2

  +6 [+] [-]

, 2010-07-26 23:43, pirms 14 gadiem
visi te šausminās par to ka Massa palaida garām Alonso,es gan te aizdomājos un ienāca prātā doma,ko Ferrari darītu,ja būtu otrādāk,pa priekšu brauktu Alonso un aiz viņa Massa,kurš būtu reāli ātrāks,vai arī bosi liktu Alonso palaist garām,vai arī Massa tā arī rinķotu aiz viņa un pēc tam teiktu ka Alonso nepieļāva nevienu kļūdu???????

  +3 [+] [-]

, 2010-07-26 23:45, pirms 14 gadiem
cik reiz nav redzēts ka reāli ātrāks pilots muļājāS n-tos apļus aiz lēnākā muguras un ja vēl tie kommandas biedri un nevienam nerodas jautājums vai viņš tiešām nevar apdzīt vai tā kommandas pavēle????????

     [+] [-]

, 2010-07-26 23:56, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: Pilnīgi piekrītu! Šī te buļļu liekuļošana pēc pašu izgājieniem toč kretinē. Un forši, ka Massa vnk palaida garām Alonso, nevis kaut ko izdomāja, lai izskatītos nevainīgāk. Ja šis ir komandu sporta veids, tad komandas vadības norādījumi tikai normāli!
Ja šis būtu komandu sporta veids, tad par čempioniem kronētu abus komandas braucējus. Bet čempions ir tikai viens, un tas konstruktoru kauss ir stipri otršķirīgs...

     [+] [-]

, 2010-07-27 00:52, pirms 14 gadiem
madmoony rakstīja: Ja šis būtu komandu sporta veids, tad par čempioniem kronētu abus komandas braucējus. Bet čempions ir tikai viens, un tas konstruktoru kauss ir stipri otršķirīgs...
ja svarīgāks būtu konstruktorkauss, tad nebūtu komandas pavēles palaist. Bet šogad reizes divas Alonso iestrēga aiz maksas, kas viņam beigās smagi maksāja.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-27 01:04, pirms 14 gadiem
Tieši tā - ja svarīgākas ir komandas intereses, tad viņi tā arī varēja riņķot līdz finišam. Mainot saskaitāmos, summa nemainās, ne? Tad beidz pats liekuļot, Montedzemolo! Tiko Alo ir neapmierināts, uzreiz seko pavēle. Neko sev, komandas labā...

  -1 [+] [-]

, 2010-07-27 03:28, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: "Beigsim liekuļot!" - Atkārtojiet ko tādu un sods būs bargāks!
Luka tik pat labi varētu aizstāvēt spēli ar roku futbolā. Arī Maradona tā darīja. Kāda šobrīd atšķirība starp komandas pavēlēm F1 un spēli ar roku futbolā? - Nekāda. Izdariet to vēlreiz un dabūsies "noraidījumu"!

Es parasti atbalstu "Ferrari" komandu, tomēr šoreiz runa ir par noteikumu neievērošanu, tas arī viss, tāpēc diskusijas ir liekas.
?? Spēle ar roku? Tu pilnīgi 2 dažādas lietas salīdzini

     [+] [-]

, 2010-07-27 09:28, pirms 14 gadiem
personigi es uzskatu, ka pirma un otra numura strategija nav nekas slikts, bet komandu paveles gan butu jaizskauz. viena lieta ir ja piemeram otrais numurs labpratigi palaiz garan pirmo numuru ka to 2007 gada darija felipe palaizot kimi, ka to 2008 gada darija heiki palaizot hamiltonu, bet kautkas pavisam cits ir ja pilotam kurs ir vadiba tiek pavelets atdot uzvaru komandas biedram. atceros, ka 2008 gada heiki brazilija taisne redzedams, ka Hamiltons ir atraks vienkarsi nobrauca no idealas trajektorijas un palaida lai Hamis turpina cinu par svarigo 5 vietu. tapat felipe skiet 2008 gada ungarija likuma vienkarsi izbrauca talak armala lai kimi tiktu garam. un neviena ne otra gadijuma nebija nekadu pavelu, abi otrie numuri vienkarsi saprata, ka komandas biedram tas ir svarigi.
sitie tekstini ''tavs komandas biedrs ir atraks, vai domu saprati?'' un ''malacis, man loti zel'' ir zemiski. tad jau vienkarsi ir FOTAi ir javienojas par kautkadu punktu starpibu pec kuras stajas speka pirma un otra numura sistema. ja piemeram punktu starpiba starp pilotiem ir kautkadi 30% no pirma numura punktu summas tad stajas speka pirma un otra numura statuss. otrajam numuram pasam ir jasaprot ka pirmais numurs japalaiz garam.
vecajam italu erzelim ir taisniba, sadas lietas F1 notiek jau sen, bet ir janem vera kautkadas etikas normas. kapec tikai ferrari ir izcelusies ar tik pretigam vietu apmainjam? kapec citas komandas prot to izdarit klusu un nemanami?