Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Sainss sacensību sākumā pārkāpa komandas prasību"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan "Ferrari" vienība bija instruējusi savus pilotus Spānijas GP sacīkstes sākumā taupīt riepas, Karlosa Sainsa uzbrukums komandas biedram norāda, ka viņš šo plānu ignorējis, paziņojis Šarls Leklērs.

Pēc dubulta pjedestāla Monako, kam sekoja abu mašīnu izstāšanās Kanādā, šoreiz "Ferrari" braucēji ierindojās piektajā un sestajā vietā. Leklērs ar atšķirīgu riepu stratēģiju beigās finišēja priekšā, nedaudz zaudējot ceturtās vietas ieguvējam Džordžam Raselam no "Mercedes".

Otrajā aplī Sainss pa ārmalu uzbruka Leklēram pirmajā līkumā, taču Leklēra priekšējais antispārns aizķēra pārinieka aizmugurējo riepu. Sainss bija spiests izbraukt atkāpšanās zonā, kas pēc tam viņam ļāva nokļūt priekšā. Leklērs uzskata, ka Sainss gribējis parādīt kaut ko iespaidīgu savā māju posmā, kā arī iespaidot komandas, ar ko spānis šobrīd veic sarunas par līgumu uz 2025. gadu.

"Mums bija skaidra stratēģija sacīkstes sākumā taupīt riepas, lai pēc tam varētu uzbrukt," sacīja neapmierinātais Leklērs. "Karloss neko netaupīja 14. līkumā un tādēļ rada iespēju pēc tam apdzīt mani pirmajā līkumā. Žēl, jo tā mēs pazaudējām laiku. Karlosa dēļ tika bojāts mans priekšējais antispārs, lai gan pirms tam bija skaidri norādīts, ka šajā sacīkšu daļā ir jātaupās. Tas bija nevajadzīgi, bet es arī saprotu to, ka viņš brauca savu skatītāju priekšā, kā arī ir savas karjeras svarīgā posmā, tāpēc gribēja nodemonstrēt kaut ko skatāmu. Bet es iespējams nebija īstais cilvēks, pret kuru to izpildīt."

Sainss beigās tika pie atšķirīgas stratēģijas, turpinājumā saņemot vidējā un tad cietā sastāva riepas. Finišā sestā vieta, bez iespējas sacensties ar "Mercedes" komandas pilotiem par pjedestālu. Luiss Hamiltons finišu sasniedza trešais.

"Nebija nekādu izredžu sacensties par pjedestālu," sacīja Sainss. "Tas, ka izvēlējāmies pirmo pitstopu veikt ātri, bet tad izmantot vidējās un cietās riepas, cerot tādā veidā tikt priekšā, šajā reizē neatmaksājās. Šīs riepas vienkārši šoreiz bija pārāk lēnas. Visi, kas startēja ar mīkstajām, tad izmantoja vidējās un beigās atkal mīkstās riepas, bija ātrāki, to varēja skaidri redzēt. Es darīju to, ko Džordžs un biju 0.1-0.2 sekundes par viņu lēnāks, bet Šarls darīja to pašu, ko Luiss un bija 0.1-0.2 lēnāks par viņu. Tikmēr "Red Bull" un "McLaren" ir skaidru soli priekšā. Līdz ar to, jā, šī nebija mūsu labākā nedēļas nogale."

Lai gan Sainss nekad Spānijas GP nav kāpis uz pjedestāla, katrā sacīkstē savā F1 karjerā šeit spējis iegūt punktus.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv