Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Buljē: "Uzreiz sapratu, ka "McLaren" un "Honda" sadarbība neizdosies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Buljē: "Uzreiz sapratu, ka "McLaren" un "Honda" sadarbība neizdosies"
Šogad "McLaren" otro sezonu startē ar "Renault" dzinējiem. Foto: McLaren Racing

Bijušais "McLaren" vadītājs Eriks Buljē atklājis, ka laikā, kad komanda parakstīja vienošanos par dzinēju iegādi no "Honda" rūpnīcas, jau zinājis, ka šī sadarbība nesekmēsies panākumiem. Šobrīd ar "Honda" dzinējiem startē "Red Bull" un "Toro Rosso".

"McLaren" sadarbību izturēja vien trīs sezonas, šajā laikā tā arī negūstot nevienu pjedestālu, vien daļā no sacīkstēm izcīnot punktus, kā arī regulāri izstājoties tieši motora problēmu dēļ.

"Jau pirmajā tikšanās reizē es sapratu, cik nesagatavojušies "Honda" pārstāvji ir šim milzīgajam izaicinājumam, kas sagaida priekšā," intervijā žurnālam "Sokuho" sacīja Buljē. "Es uzreiz teicu Ronam Denisam, ka būs nepieciešami vismaz trīs vai četri gadi, lai attīstītos līdz virsotnei, bet līgumi jau bija parakstīti, un Deniss bija drošs, ka būs iespējams atkārtot pagātnē gūtos panākumus."

Pēc trim nesekmīgiem gadiem "McLaren" izbeidza sadarbību un pirmo reizi vēsturē parakstīja vienošanos ar "Renault". Šobrīd "McLaren" ir vienīgā komanda, kas pērk šos motorus no franču autoražotāja, tomēr sadarbības sākums arī neizvērsās viegls.

"Aprīlī sapratām, ka esam radījuši pilnībā neatbilstošu mašīnu," atzīst Buljē. "Sapratām, ka ir nopietnas problēmas ar datiem un tam nav tūlītēja risinājuma, taču jau nebija par vēlu. Savā ziņā mēs bijām vēl mazāk konkurētspējīgi kā 2017. gadā, kas morāli bija ļoti grūti pārdzīvojams."

Pērn "McLaren" ieguva sesto vietu Konstruktoru kausā, savukārt šī gada pirmajā posmā Austrālijā, lai gan parādīja cerīgu sniegumu, punktus neizcīnīja.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...