Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tilke: "Baku būs ātrākā ielu trase čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tilke: "Baku būs ātrākā ielu trase čempionātā"
Baku F1 trases šaurākā vieta
Foto: Tilke

Jaunizveidotā Baku sacīkšu trase solās kļūt par ātrāko ielu trasi F1 kalendārā, apgalvo tās dizaina autors Hermans Tilke. Kā zināms, Azerbaidžānas galvaspilsētā šī gada 19. jūnijā pirmo reizi notiks Eiropas "Grand Prix" izcīņa.

"Pasaulē nav tādas trases kā "Baku City Circuit" - tā būs viena no aizraujošākajām F1 kalendārā," stāsta Hermans Tilke. "Baku, protams, nav salīdzināma ar kādu no pastāvīgajām sacīkšu trasēm, jo tā ir ielu trase. Tomēr, pat salīdzinot to ar citām ielu trasēm, Baku ir unikāla."

Tilkes komanda arī aprēķinājusi, ka šī varētu kļūt par ātrāko F1 ielu trasi.

""Baku City Circuit" solās būt ātrākā ielu trase F1 kalendārā," atklāj Tilke. "Mēs aprēķinājām, ka apļa laiks tajā būs 101 sekunde, tomēr tas atkarīgs no katras sacīkšu mašīnas individuālajiem regulējumiem un tā, vai šī gada mašīnas nebūs kļuvušas ātrākas."

Iepriekš izskanēja baumas, ka Baku trase varētu laikus netikt pabeigta, kas nozīmētu sacensību atcelšanu, tomēr Tilke šīs runas noliedz.

"Mēs regulāri kontaktējamiem ar "Caku City Circuit" komandu," viņš saka. "Esam gandarīti strādāt kopā ar tik aizrautīgu kolektīvu. Atmosfēra mūsu visu starpā ir vienkārši lieliska. Visa komanda strādās līdz pēdējai minūtei, taču pašlaik viss notiek laikā."

Izmantotie resursi:
Formula 1®

     [+] [-]

, 2016-03-26 19:14, pirms 9 gadiem
Baku... kādā pakaļā vēl viņi neizdomās uztaisīt f1 posmu? Tā vietā lai atjaunotu leģendārus f1 posmus, piem. DĀR

     [+] [-]

, 2016-03-26 19:57, pirms 9 gadiem
Laci, kapec nebraukt ar leģendāru Lanciju?
Bet ja nopietni, visu nosaka nauda, un ja viņiem tā ir, tad tur notiks sacikste. Un DAR nav nekada baigi leģendāra trase. Labak saglabat tadu Hokenheimu.

     [+] [-]

, 2016-03-26 20:49, pirms 9 gadiem
protams, kur ož pēc naftas tur ir f1 posmi. žēl ka visu nosaka nauda... bet vajadzētu arī kautkādai sirdsapziņai būt, veselajam saprātam. Kāpēc gan neizveidot f1 posmu piem. kādā no Ziemeļeiropas valstīm, tas būtu daudz labāk un normālam cilvēkam daudz pieejamāk nekā kautkādā atejā, ntos tūkst. no civilizētās pasaules

     [+] [-]

, 2016-03-27 11:31, pirms 9 gadiem
interesanti kādu ātrumu aprēķināja Tilke tam bruģētajam posmam? Man tas atgādina veco ķieģelnīcu- Indinapolisu

     [+] [-]

, 2016-03-30 12:19, pirms 9 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Labak saglabat tadu Hokenheimu.
Leģendāro Hokenheimu jau Tilke ir paspējis sačakarēt. Nekā īpaša šajā trasē vairs nav. Kādreiz bija 2. ātrākā trase aiz Monza ar garām taisnēm mežā, kur atvilkt 350km/h, ar neparedzamiem laika apstākļiem dažādās trases vietās. Tas viss ir beidzies.

     [+] [-]

, 2016-03-30 12:21, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Kāpēc gan neizveidot f1 posmu piem. kādā no Ziemeļeiropas valstīm, tas būtu daudz labāk un normālam cilvēkam daudz pieejamāk nekā kautkādā atejā, ntos tūkst. no civilizētās pasaules
Nedomāju, ka Z-Eiropā posms sanāktu diez ko lēts skatītājam uz vietas, ņemot vērā vispārējo šī reģiona dārdzību. Baku tādā ziņā ir daudz pievilcīgāks, jo arī organizatori savā ziņā par reklāmu piemaksā.