Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

IndyCar vēlas kļūt par alternatīvu F1 čempionāta posmiem

Juris Grīns
Juris Grīns

IndyCar vēlas kļūt par alternatīvu F1 čempionāta posmiem
IndyCar sacensību starts
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ziemeļamerikā populārākā formulu čempionāta IndyCar rīkotāji uzskata, ka augstās izmaksas Formulā 1 varētu nostrādāt viņu labā. IndyCar nākotnē vēlas izplesties Eiropā un Āzijā, tādejādi kļūstot par kaut ko līdzīgu F1 alternatīvai.

IndyCar sezonas tradicionāli startē vēlāk un noslēdzas ātrāk par F1 čempionātu, jo ASV, kur tas bāzējas, trūkst labu trašu, kuras atrastos vietās ar labu klimatu un varētu uzņemt sacīkstes agri pavasarī vai vēlu rudenī, raksta "racer.com".

Piemēram, šogad sezona startē marta beigās, bet noslēgsies jau augustā. Bija plānots posms Brazīlijā, tomēr vietējā valdība atteica finansējumu un februārī šo posmu atcēla.

IndyCar pārraugošās kompānijas "Hulman & Company" priekšsēdētājs Marks Mailss uzskata, ka varētu startēt tajās Āzijas un Eiropas trasēs, kuras F1 čempionātam izrādījušās liekas augsto izmaksu dēļ.

"Mēs uzskatām, ka interese par IndyCar autosacīkstēm pasaulē ir visai redzama," saka Mailss. "Ja runājam par cenas attiecību pret vērtību, salīdzinot ar Formulu 1, potenciālajam nākotnes tirgum mēs varam piedāvāt augstas vērtības sacīkstes. Mēs posmu rīkotājiem neprasītu maksāt nodevas un valstīm nebūtu jāiegulda tādi līdzekļi kā Formulā 1. Varam piedāvāt produktu, kas ir nevis izteikti amerikānisks, bet gan - īpaši aizraujošas sacīkstes. Tāpēc es domāju, ka mums tur ir liels potenciāls."

Šie Mailsa izteikumi nāk laikā, kad F1 valda neapmierinātība ar augstajām izmaksām daudzās jomās. Pagājušajā nedēļā arī kļuva zināms, ka šogad nenotiks Vācijas "Grand Prix" izcīņa, jo tās rīkotāji nespēja vienoties par nosacījumiem ar F1 vadītāju Berniju Eklstounu. Tāpat nesen Dienvidaustrālijas tūrisma ministrs Leons Bignells izteicās, ka Adelaida nemēģinās savā pilsētā sarīkot F1 posmu, kamēr vien Eklstouns būs pie varas. Turklāt ir visai daudz trašu, kuras pēdējos gados F1 kalendārā izrādījušās liekas.

IndyCar sezona startēs jau šajā nedēļas nogalē, kad svētdien, 29. martā Sanpītersburgā, Floridā tiks aizvadīts pirmais posms. Visa gada garumā gaidāmi 16 posmi, no kuriem tikai viens notiks ārpus ASV - Kanādā. Šobrīd dalību visos posmos apstiprinājuši 18 braucēji, bet vēl vismaz astoņi aizvadīs atsevišķus posmus vai daļēju sezonu. Kopumā šī gada sezonai pieteikušās 12 komandas.

Izmantotie resursi:
The Official Site of IndyCar News, Drivers,...
Racing News | Racer.com

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 08:14, pirms 10 gadiem
sen tā vajadzēja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 10:10, pirms 10 gadiem
Labi teikts- cenas attiecība pret vērtību. F1 zaudē savas pozīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 12:20, pirms 10 gadiem
knaible rakstīja: Labi teikts- cenas attiecība pret vērtību. F1 zaudē savas pozīcijas.
Tur nu paldies ir jasaka vecajam Bernijam Eklstounam, parak ilgi vins taja amata nosedejis un domajis principa tikai par $$$ bet kad sis sacensibas sak bruk un jukt pienem vel virkni apsurdu lemumu, kas vel strujak dzen uzkrahu, ja tuvako 2 gadu laika nemainisies visa F-1 vadiba, tad sis sacikstes beigs pastavet.

     [+] [-]

, 2015-03-26 12:43, pirms 10 gadiem
Kādreiz jau CART seriāls to mēģināja. Ar šausmām atceros sacensības Lauzicringā kur Zanardi sašķaidīja abas kājas. Bet nu lai jau mēģina atkal. Indy ir skatāmāks par F1 vismaz šobrīd.