Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Hamiltons nav neuzveicams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Hamiltons nav neuzveicams"
Valteri Botass
Foto: Digitale/Scanpix

Somu autosportists Valteri Botass šogad aizvadīs otro sezonu "Meredes" sastāvā, un viņa mērķis ir izdarīt lielāku spiedienu uz komandas biedru Lūisu Hamiltonu, kurš pērn kļuva par čempionu un daudziem šķita teju neuzveicams.

Botass debijas sezonā ar "Mercedes" uzvarēja vairākos posmos, sezonas pirmajā pusē izrādīja spēju pretendēt uz titulu, tomēr vēlāk sniegums kritās un čempionātu viņš noslēdza trešais, samērā tālu aiz Hamiltona.

Jautāts par to, vai Hamiltonu iespējams uzveikt, Botass saka: "Domāju, ka var. Viņš ir spēcīgākais komandas biedrs kāds man jebkad bijis. Viņš ir viens no labākajiem pilotiem, kas vispār braukuši "Formulā 1". Pagājušajā gadā viņš bija ātrākais, bet nav tādu pilotu, kuri nebūtu uzveicami. Tādas ir manas domas. Es arī ticu pats sev. Ticu tam, ko savā piecus gadus ilgajā F1 karjerā esmu iemācījies. Daudzās sacīkstēs pierādīju, ko spēju izdarīt. Lai gan tas nebija visos posmos, zinu, ka arī tas ir iespējams. Tāda ir mana domāšana."

Tagad Botasam ir lielākas cerības tikt pie sev piemērotākas formulas, jo jaunā modeļa attīstīšanā viņš piedalījies tikpat cik Hamiltons. Arī pašreizējais F1 čempions nesen norādīja, ka jaunā mašīna būs piemērota abu sportistu braukšanas stilam.

Botass uzskata, ka ciešāka cīņa starp komandas biedriem varētu radīt lielāku spriedzi, taču nesaskata tajā neko sliktu.

"Es gribētu izdarīt lielāku spiedienu uz Lūisu, un tas dabiski radītu spriedzi," stāsta soms. "Tas var būt pozitīvi, jo liktu mums abiem braukt vēl labāk un meklēt robežu vēl vairāk. Domāju, ka viņš vēlas, lai mēs abi spētu braukt 100 procentu līmenī. Tā būtu veselīga konkurence."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2018-02-26 13:29, pirms 7 gadiem
Ganjau Hamiltons, ja izjutīs Botasa konkurenci, atkal sāks čīkstēt un apvainosies uz Botasu.

     [+] [-]

, 2018-02-26 13:49, pirms 7 gadiem
nekad nav čīkstējis, bet ir uzbraucis, kad izspieda, uzsita riepu (Spa), izspieda (Barcelona, Austrija).
paskaties Botass ar Kimi - tur vietu starp viniem nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja