Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" F1 dzinēja radīšanā varētu apvienoties ar "Cosworth"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" F1 dzinēja radīšanā varētu apvienoties ar "Cosworth"
Versija par "Red Bull" komandas jauno dizainu
Foto: Sean Bull Design

Automobiļu ražotājs "Aston Martin" varētu apvienot spēkus ar rūpnīcu "Cosworth" un F1 motoru radīt kopīgiem spēkiem. Nesen "Cosworth" izteica šādu priekšlikumu, un "Aston Martin" to gatavojas izskatīt.

Lai gan no 2021. gada spēkā stāsies jauni tehniskie noteikumi, kas arī mazākām rūpnīcām pavērs ceļu uz iespēju ražot F1 motorus, rūpnīca "Cosworth" paziņojusi, ka saviem spēkiem aizvien nevarēs atgriezties pasaules čempionātā.

"Mēs esam pilnīgi neatkarīgs ražotājs, un mums jāsaglabā rentabilitāte," paziņojis "Cosworth" dzinēju nodaļas vadītājs Brūss Vuds. "Tagad vairs nav tā, kā tajos laikos, kad piederējām "Ford" un varējām izgatavot motorus F1 komandai "Jaguar". Mums ir jāgūst peļņa, un tas būtu iespējams, ja mēs izmaksas dalītu ar vēl kādu."

Vuds atzīst, ka labprāt sadarbotos ar "Aston Martin", kas no gaidāmās F1 sezonas būs "Red Bull Racing" komandas galvenais sponsors, bet 2021. gadā plāno kļūt arī par dzinēju piegādātāju. "Aston Martin" boss Endijs Palmers labprāt izskatītu iespēju kopīgam darbam.

"Viņi jau ir vieni no mūsu galvenajiem partneriem "Valkyrie" ielas auto projektā, un mēs cieši sadarbojamies V12 dzinēja izstrādē," stāsta Palmers. "Paplašināt šo sadarbību F1 projektā būtu lietderīgi, un tas ir piedāvājums, ko mēs vēlamies izvērtēt."

"Red Bull Racing" komandas vadība atzinusi, ka izskatīs iespēju 2021. gadā sākt izmantot "Aston Martin" radītos motorus, lai gan šobrīd vēl nav skaidrs, vai tas īstenosies.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com