Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peresa tēvs: "Serhio būs F1 čempions"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peresa tēvs: "Serhio būs F1 čempions"
Serhio Peress. Foto: f1.com

Neskatoties uz Serhio Peresa rezultātu regresu, viņa tēvs ir pārliecināts, ka sportists savā karjerā kļūs par F1 pasaules čempionu.

Nerimstas runas par Peresa nomaiņu "Red Bull" sastāvā, ja ne pirms, tad pēc šīs sezonas beigām. To licis noprast arī pilotu programmas boss Helmuts Marko, sakot, ka uz vietu pretendē Juki Cunoda un Liams Lavsons.

"Red Bull" komandā Peress ienāca 2021. gadā, pirms tam izveidojis sev ļoti labu reputāciju kā vidējā ešalona pilots, ne reizi vien pārsteidzot ar augstiem rezultātiem "Force India" sastāvā. Vēl 2023. gada sākumā viņš izcīnīja vairākas uzvaras un kādu laiku šķita spējīgs pretendēt uz titulu, taču pēc tam pārliecinoši nonāca komandas biedra Maksa Verstapena ēnā.

Šogad situācija ir pavisam kritiska - uzvaras nav gūtas un bez pjedestāliem aizvadīti jau 14 posmi. Verstapens ir sakrājis par 204 punktiem vairāk, atrodoties pilotu kopvērtējuma vadībā, bet "Red Bull" nonākusi otrajā vietā Konstruktoru kausā, kur jau uz pēdām min "Ferrari".

Runājot par iepriekšējām sacīkstēm ASV, Peress sacīja, ka viņam nav bijusi uzlabota mašīna, kā Verstapenam.

"Mums nebija vienādas mašīnas, bet nezinu, cik precīzi lielā mērā," sarunā ar "Sky Sports F1" teica Peress, kurš finišēja septītais, kamēr Verstapens - trešais. "Atpaliku diezgan daudz. Šī bija nedēļas nogale, kurā bija grūtības. Nekas īsti nesalikās kopā. Sasniedzām progresu ar regulējumiem, bet ātrums vienalga bija diezgan slikts."

Viens cilvēks, no kura sportists turpina saņemt atbalstu, ir viņa tēvs Antonio Peress. Intervijā pirms Meksikas GP posma, kas pilotam būs māju sacīkste, viņš veltīja dēlam uzmundrinošus vārdus: "Esmu pārliecināts, ka ar laiku Čeko būs vajadzīgie ieroči, lai sacenstos par pasaules čempiona titulu. Esmu pārliecināts un varu teikt, ka Čeko būs pasaules čempions."

Meksikas posmā Peress kāpa uz pjedestāla 2021. un 2022. gadā, bet pērn piedzīvoja sadursmi ar Šarlu Leklēru un izstājās jau pirmajā līkumā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv