Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Neesam tuvu Verstapenam, bet neatpaliekam arī kilometriem tālu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Neesam tuvu Verstapenam, bet neatpaliekam arī kilometriem tālu"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzinis, ka Japānas GP startā nācies krietni pacīnīties, lai atvairītu abu "McLaren" braucēju uzbrukumus. Lando Noriss norāda, ka atstatums līdz "Red Bull" komandai vairs nav šķietami bezgalīgs, bet Oskars Piastri, guvis pirmo pjedestālu, norāda, ka šī nebija viņa līdz šim labākā F1 sacīkste.

Japānas posmā Verstapens tika apdraudēts vien startā, kur nedaudz izspolēja riteņus, taču ne Piastri, ne arī Noriss viņam garām netika. Turpinājumā sezonas līderis attālinājās no sāncenšiem un 13. reizi šosezon guva pirmo vietu, reizē nodrošinot "Red Bull" vienībai priekšlaicīgu uzvaru Konstruktoru kausa kopvērtējumā. Komandas otrs pilots Serhio Peress izstājās un punktus neguva.

"Protams, situācija startā un pirmajos līkumos bija nedaudz sarežģīta, bet pēc tam ar mašīnu atkal bija ļoti patīkami braukt," stāsta Verstapens. "Labajā spogulī redzēju, ka Oskars sācis man nedaudz uzbrukt. Bet tad kreisajā spogulī ieraudzīju, ka Lando veic reālu uzbrukumu. Centos nosegt Oskaru, bet viņš aizvien bija tur, kamēr Lando tuvojās ar vēl daudz lielāku ātrumu. Vairāk pa labi braukt nevarēju, tāpēc paliku, kur esmu un, par laimi, nekas nenotika. Pirmajā un otrajā līkumā bija laba cīņa ar Lando."

Noriss otro sacīksti pēc kārtas kāpa uz pjedestāla, bet sezonas kopvērtējumā tagad apdzinis Džordžu Raselu un pacēlies uz septīto pozīciju. "McLaren" šogad piedzīvojusi nozīmīgu progresu, un Noriss stāsta, ka pat atstatums līdz "Red Bull" vairs nešķiet bezgalīgs.

"Vēl viena lieliska diena komandai," pēc finiša sacīja Noriss. "Otrā un trešā vieta - neko vairāk mēs nevarētu prasīt. Komanda paveica lielisku darbu. Man padevās ļoti labs starts. Mēs neesam tuvu Maksam, bet neatpaliekam arī kilometriem tālu. Līdz ar to šī bija laba diena. Priecājos arī par Oskara pirmo pjedestālu. Apsveicu viņu! Komandas sasniegtais progress ir izcils. Esmu ļoti lepns par komandu un katru sacīksti uz priekšu spertajiem soļiem. Esmu drošs, ka mūs vēl sagaida grūti brīži, bet soli pa solim ejam augšup. Šis ir mūsu ar Oskaru pirmais kopīgais pjedestāls."

2021. gada "Formula 2" čempions Piastri pirmo F1 pjedestālu guvis savā 16. sacīkstē. Startā viņš piekāpās Norisam, pēc tam uz boksu apmeklējumu rēķina tika priekšā, bet trasē bija lēnāks un vēlāk atkal bija spiests atkāpties uz trešo vietu.

"Šis ir īpašs notikums, ko vēl ilgi, ilgi atcerēšos," saka Piastri. "Nevaru izteikt, cik pateicīgs esmu savai komandai par doto iespēju. Pasaulē nav daudz cilvēku, kas savā dzīvē tiek pie tādām iespējām. Un man izdevies sasniegt pjedestālu jau savā pirmajā sezonā. Šī nebija mana līdz šim labākā sacīkste, tomēr ar to pietika, lai izcīnītu kausu. Tāpēc esmu bezgala laimīgs."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv