Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss atgūst zaudēto vadību un uzvar Nīderlandes F1 posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss atgūst zaudēto vadību un uzvar Nīderlandes F1 posmā
Foto: Motorsport.com

Lando Noriss sacensību startā zaudēja pirmo pozīciju Maksam Verstapenam, taču spēja F1 čempionāta līderi apdzīt un uzvarēt Nīderlandes posmā ar graujošu pārsvaru. Aiz "McLaren" un "Red Bull" pilotiem Zandvortas trasē ierindojās Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības.

Verstapens veica ļoti labu startu no otrās pozīcijas, pirmajā līkumā iebraucot līderpozīcijā, bet Noriss atkrita uz otro vietu. Arī otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri zaudēja vienu pozīciju, no trešās atkrītot uz ceturto, aiz Džordža Rasela. Tikmēr Leklērs bija apdzinis Serhio Peresu, pacēlies uz piekto vietu un vienubrīd mēģināja uzbrukt Piastri. Vadošā desmitnieka braucēji un arī citi startēja ar vidēji cietā sastāva riepām.

Karloss Saincs pirmajā aplī pacēlās no 11. pozīcijas uz devīto, vēlāk apdzina arī Fernando Alonso un Pjēru Gazlī, nonākot ja septītajā vietā. Luiss Hamiltons, kurš startēja no 14. pozīcijas ar mīkstajām riepām, pirmajos apļos spēja iegūt pāris pozīcijas, vēlāk apdzenot vēl dažus braucējus un paceļoties uz vadošo desmitnieku.

Verstapens pirmajos apļos tālu neaizbēga, taču turējās vairāk kā sekundes atstatumā no Norisa. Ap 14. apli Noriss jau bija mazāk kā sekundi aizmugurē, bet Rasels bija sācis atpalikt no līderiem. Norisam vajadzēja vēl dažus apļus, pirms britu pilots jau sāka veidot uzbrukumus, kamēr Verstapens atzina, ka riepām trūkst saķeres ar asfaltu. 18. apļa sākumā "McLaren" pilots starta/finiša taisnē spēja būt pietiekami tuvu, lai pirmajā līkumā pa iekšmalu apdzītu Verstapenu un atgūtu startā zaudēto vietu. Ātri vien viņam izdevās izveidot vairāku sekunžu pārsvaru. Verstapens tikmēr pa radio sacīja, ka mašīna nebrauc ātrāk, par spīti visam iespējamajam, ko viņš mēģina darīt.

Vadošā desmitnieka braucēji pitstopu sēriju sāka 24. aplī. Verstapens riepu maiņu veica 28. aplī, tobrīd atpaliekot no līdera jau virs sešām sekundēm, bet Noriss pie mehāniķiem devās apli vēlāk. Kad boksos bija pabijuši visi (un visi saņēmuši cietā sastāva riepas), Norisa pārsvars turpināja palielināties, bet Piastri, kurš uz pitstopu nogaidīja visilgāk, no trešās vietas bija atkritis uz piekto. Leklērs bija ticis garām Raselam un pacēlies uz trešo vietu. Peress saglabāja sesto vietu, Saincs bija septītais, bet Hamiltons, kurš pirms tam trasē nespēja apdzīt Gazlī, iekārtojās jau astotajā pozīcijā.

Piastri bija ātrāks par priekšā braucošajiem sāncenšiem, sadeldēja Rasela pārsvaru un 40. aplī spēja apdzīt "Mercedes" pilotu cīņā par ceturto vietu. Saincs tikmēr kādu laiku vajāja Peresu, lūkojot uz sesto vietu, ko 47. aplī, veicot apdzīšanu pirmajā līkumā pa ārmalu, arī izdevās iegūt. Piastri panāca Leklēru, bet atgriezties vadošajā trijniekā nesekmējās.

Noriss finišēja ar iespaidīgu nepilnu 23 sekunžu pārsvaru, izcīnot vien otro "Grand Prix" uzvaru karjerā. Verstapens savā 200. sacīkstē māju posmā palika otrais, atgriežoties uz pjedestāla pēc divu sacīkšu pārtraukuma. Leklērs tā arī nepielaida Piastri bīstami tuvu un otro posmu pēc kārtas guva trešo vietu, bet piektajā vietā ierindojās Saincs. Abiem "Ferrari" pilotiem vairāku pozīciju kāpums, salīdzinot ar ne tik spožo kvalifikāciju.

"Mercedes" piloti iebrauca boksos vēlreiz, tiekot pie mīkstā sastāva riepām un Raselam atkrītot no piektās uz septīto, bet Hamiltonam saglabājot astoto pozīciju. Lai gan priekšā esošajiem viņi zaudēja daudz, ar jaunajām riepām kļuva par ātrākajiem braucējiem trasē. Ar to gan bija par maz, sestajā vietā esošo Peresu panākt neizdevās. Pirmo desmitnieku noslēdza Gazlī un Alonso, kuri pēc pitstopiem bija atkrituši zemāk, bet veica apdzīšanas un tika pie pēdējiem punktiem.

Kopvērtējumā pilotu ieskaitē Verstapena 78 punktu pārsvars pār Norisu sarucis līdz 70 punktiem, bet Konstruktoru kausā "Red Bull" 42 punktu pārsvars pār "McLaren" pēc šī posma samazinājies līdz 30 punktiem.

Jau pēc nedēļas F1 pasaules čempionāts turpināsies ar posmu Itālijā, leģendārajā Moncas trasē.

Holandes GP rezultāti:

F1 kopvērtējums pēc 15. posma:

  -2 [+] [-]

, 2024-08-25 17:55, pirms mēneša
Mclaren viennozīmīgi šobrīd ir ātrākā komanda. Es domāju Noriss līdz pēdējiem diviem posmiem noķers Verstapenu un mēs vēl redzēsim cīņu par čempiona titulu.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 17:59, pirms mēneša
Ak95, Monzā nebūs makiem tik izteikts pārsvars. Monzā gan Red Bull, gan Mercedes varētu būt ātrāki. Max izspieda maksimumu šodien, Norris šodien bija no citas planētas.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 18:18, pirms mēneša
Pirms 2 gadiem cilvēki brēca, ka nu tik būs Verstapena un RBR dominance, bet redz - dominance nemaz tik gara nebija... tikai 2 sezonas... tagad izskatās, ka kādu laiku dominēs McLaren...

Skaidrs, ka Konstruktoru kauss jau ir skaidrs - var apsveikt McLaren, jo RBR ar vienu pilotu un otru ātrāko mašīnu neizdosies to noturēties priekšā diviem stabiliem pilotiem ar ātrāko mašīnu... pilotu ieskaitē vēl ir 50/50 - viss atkarīgs, kādus rezultātus turpmāk uzrādīs Makss..

  -2 [+] [-]

, 2024-08-25 18:34, pirms mēneša
Hmm, Lando pārsvars milzīgs. Ja Mclaren pārsvars būs šāds arī atlikušajos posmos, tad nav pamata netēmēt uz uzvaru visos posmos.
Teorētiski Lando cerības uz titulu vēl aiz vien ir spēkā. Ik īpaši ja viņa rīcībā ir dominējoši ātrākā mašīna

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 18:37, pirms mēneša
AK-95 rakstīja: Mclaren viennozīmīgi šobrīd ir ātrākā komanda. Es domāju Noriss līdz pēdējiem diviem posmiem noķers Verstapenu un mēs vēl redzēsim cīņu par čempiona titulu.
Ja Lendo katru posmu finišēs pirmais un Maksis otrais, tad ar ātrāko apļu palīdzību tas varētu notikt. Tā ir teorija. Realitātē var notikt jebkas.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 18:41, pirms mēneša
Intrigai šis bija interesants pavērsiens. Cita lieta, vai arī turpmāk viss ies pēc šāda scenārija. Es tā nedomāju, bet būtu jau interesanti. Trases būs dažādas un arī spēku samēri mainīsies. Jo interesantāk.

     [+] [-]

, 2024-08-25 19:12, pirms mēneša
Vispār jau Noriss pēdējā aplī atņēma Hamim ātrāko apļa laiku. Mercedes vispār šodien kaut ko pārgudroja stratēģijā, kāda velna pēc Rusels nepalika tarsē ar cietajam riepām!? Peress točna nebūtu viņu apdzinis. Pazaudēja punktu par ātrāko apli un atdeva Red bull vienu pozīciju😅

     [+] [-]

, 2024-08-25 19:15, pirms mēneša
intriga par konstruktora kausu, būs interesanti! Pilotos viss ir skaidrs, nevar pazaudēt tādu pārsvaru, kkādus punktus Max turpinās izcīnīt

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 19:34, pirms mēneša
kols00 rakstīja: intriga par konstruktora kausu, būs interesanti! Pilotos viss ir skaidrs, nevar pazaudēt tādu pārsvaru, kkādus punktus Max turpinās izcīnīt
Ja maksis iegrims peletonā, blakus Mercedes un Ferrari, tad pastāv dažādu avāriju risks, kas var ievērojami saasināt cīņu. Ņemot vērā cik stūrgalvīgs ir Maksis, tad šāda iespēja ir gana liela.
Plus, Piastri šis nebija pats veiksmīgākais posms, skaidrs, ka ja Lando uzvar ar 20+ sekunžu pārsvaru, tad starp Lando un Maksi būtu jābūt ar Oskaram.
70 punkti deviņus posmus pirms sezonas finiša tiešām ir daudz, bet pie 1-2 Verstappena neveiksmēm, šis pārsvars ir atgūstams strauji.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 19:37, pirms mēneša
playthegame rakstīja: Ja maksis iegrims peletonā, blakus Mercedes un Ferrari, tad pastāv dažādu avāriju risks, kas var ievērojami saasināt cīņu. Ņemot vērā cik stūrgalvīgs ir Maksis, tad šāda iespēja ir gana liela.
Plus, Piastri šis nebija pats veiksmīgākais posms, skaidrs, ka ja Lando uzvar ar 20+ sekunžu pārsvaru, tad starp Lando un Maksi būtu jābūt ar Oskaram.
70 punkti deviņus posmus pirms sezonas finiša tiešām ir daudz, bet pie 1-2 Verstappena neveiksmēm, šis pārsvars ir atgūstams strauji.
nav šāda precidenta vēsturē bijis, lai kam tādam ticētu. Tas ir kā NBA finālā atnākt atpakaļ un uzvarēt sēriju no 0-3

  -2 [+] [-]

, 2024-08-25 20:18, pirms mēneša
Kopumā šī trase priekš F1 nav tik aizraujoša.
Makus un Lando apsveicam ar uzvaru, taču nākotnē McLarenam jāsaņemās, jāmaina startam regulējumi, pārāk bieži abi braucēji krīt startē lejā ar vienām un tām pašām problēmām, izbuksē rati jeb sajūgs. Reākcijas laiks Lando identisks ar maksimu, taču atkal feileris. Pie šī jāpastrādā, kopumā skaista uzvara. Monza būs grūti

RBR, izraisa smaidu, droši meklē iekš FIA jaunu masī, lai gan tur tādu pietiek, kuri mēģina slēpt notiekošo

Merši, nu gājiens ar Raselu bija nesaprotams, par ko uztraukties nebija un viens punkts neko īsti nebūtu devis, ja būtu FL, stipri kļūdījās. Hamiltonam gan laba sacīkste.

Ferrari kopumā savā līmenī, taču gribās no viņiem redzēt vairāk, Leklērs bija labs, taču ātruma šasijai trūkst.

Nevar neuzlielīt Gasly ar Alonso, savu noķēra

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 20:45, pirms mēneša
kols00 rakstīja: nav šāda precidenta vēsturē bijis, lai kam tādam ticētu. Tas ir kā NBA finālā atnākt atpakaļ un uzvarēt sēriju no 0-3
Tik traki nav. 70 punkti ir mazāk kā trīs uzvaru tiesa (25x3=75), F1 vēsturē ir bijuši gadījumi, kad piloti vēl dažus posmus pirms sezonas beigām ir 2-3 uzvaras tiesu attālumā. Tad gan punktu sistēmas bija savādākas.
Te ir F1.com raksts par šo:
https://www.formula1.com/en/latest/...
Es saku, ja Verstapens brauks mierīgi un pieņems faktu, ka Mclaren potenciāli ir nenoķerami un ir ar mieru atlikušajos posmos mierīgi finišēt trešais vai labākajā gadījumā otrais, tad tituls tiks saglabāts.
Bet ja Maksis būs Maksis un pa galvu pa kaklu metīsies līkuma iekšmalās, lai kaut ko pierādītu, tad rezultāts sezonas beigās var būt visāds.
Atliek nākamajā posmā nostresot un ieraut sienā, kad kopvērtējumā viņus šķir vairs tikai 45 punkti.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 21:02, pirms mēneša
Playthegame, Monzā Red Bull teorētiski jābūt priekšā makiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 22:19, pirms mēneša
Anglofilisms un neticamais naids pret visu, kas ar to nav saistīts, ir vienkārši neaprakstāms. Šādi komentētāji atgādina "gestarbaiterus", kuri apmaldījušies kārklis. Tādus ņemt par pilnu ir vienkārši neiespējami, jo tie ir kā vankšķi, kas rej uz karavānu. Nožēlojami.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-25 22:53, pirms mēneša
Oi...makiii ir kko atkoduši....atraduši...
Man vien šķiet, ka merši un ferrari ir normāli dabūjuši "kreiso", jo skrēja pēc buļļiem un aizmirsa par makiem, kas skrienot garām otrajiem ir atstājuši smaku.
RedBul ir aukstas pēdas, bet...šie ir matemātiķi un ir aprēķinājuši, ka 1x tikai Perim ir Lando jānovāc no ceļa, bet Maxim visas x ir jābūt TOP3, kas garantēs titulu un boksu kausu, jo Serhio noteikti būs atlikušo čamp daļu TOP10....

     [+] [-]

, 2024-08-26 00:17, pirms mēneša
Noriss bez vismazākās žēlastības, kosmoss. (priekš maklārena - maksim 22 un 23 gadā tā bija ikdiena)

joprojām gan liekas, ka maksis sezonu pabeigs ar 10-20 punktu pārsvaru. tur gan kāds DNF varētu ieviest korekcijas

     [+] [-]

, 2024-08-26 01:07, pirms mēneša
Hose Girtinho rakstīja: Anglofilisms un neticamais naids pret visu, kas ar to nav saistīts, ir vienkārši neaprakstāms. Šādi komentētāji atgādina "gestarbaiterus", kuri apmaldījušies kārklis. Tādus ņemt par pilnu ir vienkārši neiespējami, jo tie ir kā vankšķi, kas rej uz karavānu. Nožēlojami.
Nu vismaz beidzot sevi teicami aprakstīji! Malacis, sāc progresēt, pēc miljons gadiem iespējams evolūcija panāks savu, tā teikt Tev vēl ir cerība.