Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pieņēmis sodus, lai labāk sagatavotos posmam Ungārijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pieņēmis sodus, lai labāk sagatavotos posmam Ungārijā
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso atklāj, ka ar nolūku pieņēmis starta vietu sodus posmā Lielbritānijā, lai pēc iespējas labāk sagatavotu tehniku uz sacensībām Ungārijā, kur "McLaren" komandai ir lielākās cerības uz labu rezultātu.

Silverstounas trasē pēc piektdienas treniņbraucieniem Alonso mašīnai pirms paredzētā termiņa tika nomainīts motors un turbīna, kā arī MGU-H un MGU-K enerģijas atjaunošanas sistēmas, tāpat jau pirms tam viņa formulai bija nepieciešama baterijas nomaiņa, par ko sportistam pienācās kopumā 30 starta vietu sods.

"Silverstounā mēs pieņēmām vairākus lielus lēmumus attiecībā uz starta vietu sodiem, lai sagatavotos šīs sacensībām," atklāj Alonso. "Ceru, ka tas atmaksāsies un būsim iespējami labākās pozīcijās, lai varētu cīnīties par punktiem. "Uz papīra" Hungaroringā mums ir labākās iespējas uz augstu rezultātu šajā sezonā - tā ir īsa, līkumota trase, kur tik liela nozīme nav motora jaudai, bet pilotam ir jāizmanto visas šasijas sniegtās īpašības, lai apli nobrauktu pēc iespējas ātrāk."

2003. gadā tieši Hungaroringā Alonso izcīnīja savu pirmo uzvaru F1 karjerā. Savukārt pēdējos divus gadus, braucot "McLaren" sastāvā, viņš abas reizes Ungārijā ieguvis punktus - 2015. gadā piekto, bet pērngad septīto vietu.

"Kā vienmēr, svarīgākais mums būs izturības jautājums," atzīst Alonso. "Pat, ja mašīna Ungārijā būs ātrāka, nedrīkst būt tehniskas problēmas, lai varētu izmantot dotās izdevības izcīnīt punktus."

Šogad "McLaren" komanda punktus guvusi tikai vienreiz, kad Alonso Azerbaidžānas ielu trasē finišēja devītais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-07-25 18:20, pirms 7 gadiem
Vai tad nebija kaut kādi noteikumi, ka sodi vēl pāriet uz nākošo gonku, ja teorētiski nevar visu vienā posmā izciest?

Kaut kas taču dabūja tādu.

     [+] [-]

, 2017-07-26 08:59, pirms 7 gadiem
Uz masinas problemam tas neattiecas tikai pilotu sodiem.
Ir viens iznemums, nevar viena nedelas nogale sev sakramet 3 jaunus dzinejus un izciest vienu sodu, bet motorus iekrat 10 posmiem, ka to pagaisgad izdarija Hamiltons.

     [+] [-]

, 2017-07-26 09:09, pirms 7 gadiem
Ja McLaren vel nakosgad cukosies ar Honda ta bus pedeja mulkiba, ari nakosgad nebus tur nekas no ta japanu brinuma. Pec baumam ar Mercedes un Ferrari isti neizdodas sarunat un kam viniem konkurents, ta ka atliek tik turpinat sarunas ar Renault, kas butu ar mieru, jo pasu rupnicas komanda vel kadu laku nebus spejiga cinities par uzvaram.