Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uzvar Monako GP kvalifikācijā, Piastri otrais, sezonas līderim fiasko

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uzvar Monako GP kvalifikācijā, Piastri otrais, sezonas līderim fiasko
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs kļuvis par Monako GP izcīņas kvalifikācijas uzvarētāju un svētdien savu skatītāju priekšā mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru leģendārajā ielu trasē. No pirmās rindas startēs arī Oskars Piastri, kamēr Makss Verstapens pēdējā mēģinājumā aizķēra barjeru un palika tikai sestais.

Q1:

Pirmie pārsteigumi notika jau sākumā. Pirmajā kārtā no turpmākās cīņas nācās izstāties Serhio Peresam - "Red Bull" pilots palika vien 18. pozīcijā. Tālāk par pirmo kārtu meksikānim neizdevās tikt jau otro gadu pēc kārtas. Tālāk netika arī Fernando Alonso, kuram pēdējā lidojošajā aplī patraucēja burzma trasē. Tāpat cīņu pabeidza Logans Sardžents, kā arī trešajā treniņā avarējušais Valteri Botass un Guanju Žou.

Ātrākais rezultāts padevās Džordžam Raselam, bet aiz viņa ierindojās Piastri un Luiss Hamiltons, kamēr "Ferrari" piloti noslēdza pirmo piecinieku. "Top 5" iekļāvās mazāk nekā 0.1 sekundē.

Q2:

Otro kārtu nepārvarēja Estebans Okons, Niko Hilkenbergs, Daniels Rikjardo, Lānss Strols un Kevins Magnusens.

Pirmajā trijniekā tikmēr iekļuva abi "McLaren" piloti, Lando Norisam ieņemot pirmo, bet Piastri - trešo vietu, kamēr starp viņiem iespraucās Verstapens, bet ceturtais palika Leklērs. Šie braucēji iekļāvās 0.1 sekundē. Pirmo piecinieku noslēdza Pjērs Gaslī - iekļūšana vadošajā desmitniekā ir labs panākums smagu sezonas sākumu piedzīvojušajai "Alpine" vienībai.

Q3:

Pēc pirmā cēliena izšķirošajā kvalifikācijā Leklēram ar laiku 1:10.418 izdevās iekārtoties pirmajā pozīcijā, bet tikai 0.026 sekundes sākotnēji zaudēja Piastri. Verstapens bija ātrākais pirmajā sektorā, bet kopumā aplī pazaudēja 0.149 sekundes un ieņēma trešo vietu. Tālāk sekoja Sainss, Rasels un Noriss, kurš bija pussekundi lēnāks par komandas biedru Piastri.

Pēdējā mēģinājumā Leklērs uzstādīja rekordu pēdējā sektorā un uzlaboja savu iepriekšējo rezultātu līdz 1:10.270, ar ko bija pilnīgi pietiekami pirmās starta vietas izcīnīšanai. Piastri beigās zaudēja 0.154 sekundes un guva otro starta vietu, kamēr Verstapens pēdējā mēģinājumā aizķēra barjeru un mēģinājumi uzlabot rezultātu beidzās ar neveiksmi. Sainss, Noriss un Rasels sezonas līderi nobīdīja uz sesto pozīciju.

Neskatoties uz lielisko sniegumu visās treniņbraucienu sesijās, tikai septītajā vietā palika Hamiltons, kuram sekoja Juki Cunoda, bet pirmo desmitnieku noslēdza Alekss Albons un Gaslī.

Visā karjerā Leklēram šī ir jau 24. pole position karjerā un trešā māju trasē Monako. Sacensībās šeit iepriekš viņš nav uzvarējis.

Monako "Grand Prix" izcīņa startēs svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Monako GP kvalifikācija:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-25 18:46, pirms 3 nedēļām
Forza Ferrari!

     [+] [-]

, 2024-05-25 23:15, pirms 3 nedēļām
Pārsteigums, ka Saincs un īpaši Hulkenbergs nesaņēma 3 stara vietu sodu par traucēšanu citiem pilotiem lidojošā apli.
Abu HAAS pilotu rezultāti gan diskvalificēti, jo jaunais aizmugures antispārns neatbilst noteikumiem.

     [+] [-]

, 2024-05-26 11:28, pirms 3 nedēļām
Neliela neveiksme ir RedBull un Verstapenam. Bet īstais fiasko bija Peresam. Ja nenotiek nekas dramatisks, Peress var palikt bez punktiem. Komandas stratēģiem iespējams galvassāpes, lai izplānotu, kā Maksu dabūt top3 un Peresu top10. Ja Peress paliks bez punktiem un Cunoda atkal būs punktos, tad lielākais fiasko var būt Peresam - nākošsezon ne tikai pazust no buļļiem, bet vispār no F1.

     [+] [-]

, 2024-05-26 12:21, pirms 3 nedēļām
LEKLĒRAM vajag beidzot šo lāstu lauzt un uzvarēt mājās.