Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kanālā Viasat Sport Baltic Pirmā Formula – Monako GP

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanālā Viasat Sport Baltic Pirmā Formula – Monako GP
Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons
Foto: lapresse/Scanpix

Šonedēļ, ceturtdien, sestdien un svētdien Viasat Sport Baltic piedāvā Pirmās Formulas 2016.gada sezonas sesto posmu – Monako Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Nenokavē Pirmo Formulu tikai Viasat Sport Baltic kanālā!

Mercedes pilotu Luisa Hamiltona un Niko Rosberga duelis turpināsies šaurajās Monako ielās, kur Hamiltons ir uzvarējis nu jau pietiekami tālajā 2008.gadā, bet Rosbergs bijis ātrākais pēdējās trijās sezonās. Pēc abu komandas biedru sadursmes Barselonas trasē, Mercedes nometnē nekas nav mainījies – abi braucēji drīkst cīnīties savā starpā. Visticamāk, līdz nākamajam incidentam, ko komandas bosi cer tik drīz nepiedzīvot.

Ģirts Timrots, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Jaunās ultramīkstās riepas, jaunie Renault dzinēji, Hamiltona un Rosberga cīņas turpinājums pēc sadursmes Spānijā un Ferrari 15 gadus krātais izsalkums pēc uzvaras šajā leģendārajā trasē - tas viss šonedēļ Monako sacīkstēs! "Ferrari" un "Red Bull" cer uz uzvaru, Rosbergs šeit vinnējis 3 gadus pēc kārtas, bet Hamiltons visas trīs šāgada pole position ir zaudējis pirmajā līkumā. Čempionāts turpinās Monako!”

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Atļaušos minēt, ka Monako GP ir viena no trim gaidītākajām sacīkstēm sezonā. Vienīgi Lemānas 24 stundas un Indianapolisas 500 jūdzes (arī šajā nedēļas nogalē) var sastādīt konkurenci ielu sacīkstei Monako Karalistē. Trases unikālā specifika un nežēlība pret pilotu kļūdām ir sīki apdziedāta ik gadu, tāpēc šeit ko jaunu būs grūti izdomāt.

Tāpat ir grūti aprakstīt sajūtas, kas pārņēma ejot pa starta finiša taisni, kāpjot kalnā pa svaigi uzklāto asfaltu no Ste-Devote līkuma un stāvot pie Grand Hotel līkuma (lēnākais visā sezonā). Lai arī pati sacīkste Monako šaurajās ielās nereti nav pati aizraujošakā un apdzīšanām bagātākā, šī posma galvenās vērtības slēpjas citur un patiesi Formula 1 cienītāji tās spēs novērtēt... jau sākot ar ceturtdienu, kad notiks pirmā iepazīšanās ar trasi.”

Monako Grand Prix kanālā Viasat Sport Baltic:
• Ceturtdien, 26.maijā, 10:55 F1 Monako GP 1.treniņbraucieni.
• Ceturtdien, 26.maijā, 14:55 F1 Monako GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 28.maijā, 11:55 F1 Monako GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 28.maijā, 14:50 F1 Monako GP kvalifikācija.
• Svētdien, 29.maijā, 14:50 F1 Monako GP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa