Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" un "Mercedes" testēs jaunos 18 collu diskus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" un "Mercedes" testēs jaunos 18 collu diskus
Foto: Autosport.com

Vairākas komandas vasaras beigās aizvadīs testus ar jaunajām "Pirelli" riepām, kas paredzēti ievērojami lielākajiem 18 collu diskiem. Tādus plānots sākt izmantot no 2021. gada.

"Ja viss ritēs pēc plāna, pirmie testi ar jaunajām riepām notiks septembra vidū," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" paziņojis "Pirelli" F1 nodaļas vadītājs Mario Isola.

Publikācijā arī teikts, ka jaunie diski un riepas tiks izmēģinātas ar "Ferrari" un "Mercedes", kā arī "Renault" komandu mašīnām, kas uz testiem jau apsolījušas piegādāt 2018. gada specifikācijas modeļus. Testos būtu piedalījusies arī "Red Bull" komanda, taču tā nevar nodrošināt pērnā gada mašīnu, jo tās tika aprīkotas ar "Renault" dzinējiem, kamēr šosezon vienība lieto "Honda" jaudas agregātus.

"Ir svarīgi iegūt reprezentatīvus datus," skaidro Isola, sakot, ka arī citas komandas drīkst doties uz testiem ar savām mašīnām.

Tikmēr kādas no vidējā spēka komandām vadītājs, kura vārds netiek atklāts, izteicies: "Pirmajos testos notiks vispārējs izpētes darbs. Mēs nevaram atļauties tērēt tam savus resursus."

"Pirelli" gan cer, ka uz testiem ieradīsies vismaz septiņas komandas.

Izmantotie resursi:
grandpx.news