Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: ''Uzvara man ir milzīgs pārsteigums''

Alonso: ''Uzvara man ir milzīgs pārsteigums''
Fernando Alonso
Foto: Digitale/Scanpix

Pēc šodien aizvadītajām sacīksēm Malaizijā, komentārus sniedza to uzvarētājs Fernando Alonso, kā arī otrās un trešās vietas ieguvēji Serhio Peress un Lūiss Hamiltons. Savas domas par piedzīvotajām neveiksēm Sepangas trasē atklāja arī Džensons Batons no "McLaren" un septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers, kuri sacīkstes uzsāka attiecīgi no otrās un trešās vietas, bet finišā ieņēma tikai 14. un 10. pozīciju.

„Šodienas uzvara man ir liels pārsteigums,” sacīja Fernando Alonso. „Mēs nebijām konkurētspējīgi nedz Austrālijā, nedz Malaizijā, un mūsu mērķis bija vienkārši iegūt tik punktus, cik būs iespējams, taču šodien negaidīti spēju paņemt maksimumu - 25 punktus. Tas tiešām ir apbrīnojami,” sajūsmu par uzvaru neslēpa spānis. Vakar labi aizvadīju kvalifikācijas braucienus, šodien, kad trase lielāko sacīkšu daļu bija vienā ūdenī, braucu rāmi un ar saprātu, turklāt riepu maiņas izdevās perfektā laikā, kas mūsu komandai atnesa pirmo uzvaru šosezon.”

Izcilas sacīkstes izvērtās Serhio Peresam, kurš šodien ieguva otro pozīciju. Uz jautājumu, vai Peress šodien varēja uzvarēt, viņš atbildēja apstiprinoši: „Jā, šodien noteikti varēju uzvarēt.

Es zināju, ka man Alonso ir jānoķer pēc iespējas ātrāk, jo, cenšoties viņu panākt, priekšējās riepas sāka strauji dilt, un pašās sacīkstes beigās es to vairs nespētu izdarīt, bet tad es kļūdījos... Katrā ziņā man jāpateicas komandai, kas šonedēļ paveica lielisku darbu. Gan pitstopu laiks, gan riepu izvēle tajos bija izcila, kas šodien man ļāva izcīnīt augsto otro pozīciju,” priecīgs par sasniegto izteicās Peress.

Trešās vietas ieguvējs Lūiss Hamiltons bija apmierināts ar sasniegto rezultātu Sepangas trasē. „Mašīna šonedēļ bija ļoti ātra, un komanda ir paveikusi labu darbu. Abās sezonas sacīkstēs varēju kāpt uz goda pjedestāla, tāpēc sūkstīties par kaut ko nebūtu pareizi. Nedaudz aizkavējāmies ar riepu nomaiņu, kas bija izšķirošs moments. Arī pitstopu laikā pieļāvām dažas paviršas kļūdas, kas vēl vairāk mani attālināja no abiem priekšā braucošajiem pilotiem,” savas domas atklāja Hamiltons.

„Šīs bija ļoti interesantas sacīkstes, un, protams, mēs būtu ļoti priecīgi, ja būtu tās varējuši pabeigt tajās vietās, kurās to sākām, taču Alonso un Peress šodien parādīja tiešām izcilu sniegumu.”

Komentārus par savu kļūdu, uztriecoties virsū Kartikejana vadītajai formulai, gan arī par aizvadīto Malaizijas posmu kopumā sniedza Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons. „Tā bija pilnībā mana vaina,” uztriekšanos HRT formulai komentēja brits. „Es nespēju noturēt riepas nepieciešamajā siltumā, un bremzējot formula nespēja samazināt ātrumu tik strauji, cik tas bija nepieciešams, kā rezultātā nācās uztriekties virsū Kartikejana formulai.

Šīs sacīkstes bija ļoti, ļoti smagas. Viss, kas vien varēja noiet greizi, arī nogāja. Atvainojos puišiem, kuri noteikti gaidīja ko vairāk, bet es noteikti negrasos nokārt galvu. Sākšu lūkoties Ķīnas lielās balvas virzienā, un šodien piedzīvoto atstāšu aiz sevis, jo to, kas piedzīvots Malaizijā, vairs nav iespējams mainīt,” motivācijas pilns sacīja 2012. gada F1 pirmā posma uzvarētājs.

Savas domas par aizvadīto Malaizijas posmu atklāja arī Mihaels Šūmahers, kurš sacīkstes šodien sāka no trešās, bet noslēdza tikai desmitajā pozīcijā: „Tas ir tiešām apkaunojoši, apzinoties, ka sacīkstes sāku no trešās starta vietas, un man ļoti gribētos, lai šodien sasniegtais būtu kas vairāk par desmito vietu.

Jau neilgi pēc starta kāds nedaudz uzsita pa manu formulas aizmuguri, kā rezultātā tiku atbīdīts uz vieno no pēdējām pozīcijām, kas būtībā arī izšķīra manu likteni šodienas sacīkstēs. Pirmajā sacīkstes daļā vienkārši centos noturētos uz trases, jo lietus bija pārāk spēcīgs. Pēc sacīkstes atsākšanas, braukt vairs nebija tik sarežģīti, un formula bija tiešām ātra, taču ātras arī bija pārējo komandu formulas, līdz ar to nebija iespējas pakāpties kādu pozīciju augstāk.

Ir skaidrs, ka mums vēl ir daudz jāstrādā, lai spētu cīnīties par augstākajām vietām arī sacīkstēs, ne tikai kvalifikācijā. Protams, divu nedēļu laikā nav iespējams veikt milzīgus uzlabojumus, un tas noteikti prasīs ilgāku laiku, taču tas ir tas, kas mums ir jādara, ja gribam būt augšgalā,” savu nostāju par „Mercedes” formulas ātrumu atklāja septiņkārtējais F1 čempions.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +6 [+] [-]

, 2012-03-25 23:02, pirms 12 gadiem
nja....uzvara gandriz visiem ir soks!bet man liels prieks par ferrari!ta turpinat!

  +4 [+] [-]

, 2012-03-25 23:35, pirms 12 gadiem
atšķirībā no vairākiem pokemoniem šeit, kas viņu sauc par tefteli, faktiski visa f1 pasaule, visi komentētāji viņu apbrīno
go Alonso

     [+] [-]

, 2012-03-26 00:06, pirms 12 gadiem
Ferrari nostrādāaja perfekti, bet Peress arī bija pelnījis uzvaru. Kaut kur nedaudz atgādīnāja Fetela pirmo uzvaru Spa. Cerams ka tam visam būs turpinājums.

     [+] [-]

, 2012-03-26 00:27, pirms 12 gadiem
Sviests

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 00:34, pirms 12 gadiem
Alonso ir šī brīža labākais F1 pilots. Jau visu pagājušo sezonu brauca ar lēnāku formulu, konkurējot ar līderiem. Nerunājot nemaz par tām uzvarām, ko viņš sasniedza ar "Reno" ne komandas labākajos gados.
Alonso bija pirmais no jaunajiem pilotiem, kas brutāli nostūma šumīti viņa spēka gados no troņa un uzskatu, ja "Ferrari" visu sakārtos, es domāju tehniku, tad Fernando mierīgi var atgriezties tronī un uz ilgāku laiku. Lai viņam tas izdodas, šodien svētki!

     [+] [-]

, 2012-03-26 01:44, pirms 12 gadiem
Man arī.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 07:34, pirms 12 gadiem
gico rakstīja: Alonso ir šī brīža labākais F1 pilots. Jau visu pagājušo sezonu brauca ar lēnāku formulu, konkurējot ar līderiem. Nerunājot nemaz par tām uzvarām, ko viņš sasniedza ar "Reno" ne komandas labākajos gados.
Alonso bija pirmais no jaunajiem pilotiem, kas brutāli nostūma šumīti viņa spēka gados no troņa un uzskatu, ja "Ferrari" visu sakārtos, es domāju tehniku, tad Fernando mierīgi var atgriezties tronī un uz ilgāku laiku. Lai viņam tas izdodas, šodien svētki!
Mieru, tikai mieru!
Atlausos atgadinat- ka savlaik (tas bija skiet 2009 vai kkad ap to laiku) kad Alonso bija pirmais numurs Mclaren... bet kas notika? Vinu izpogajaun stabili izpogaja kkads (tolaik)" zalais gurkitis" Hamiltons
Skiet vel bija tadi gajieni no Alonso puses ka "draudesanas Mclaren vadibai lai vinam butu prieksrocibas attieciba pret Hamiltonu"
Tagad pat , Malaizija... ja Mclaren komanda nebutu aizkavejusies Boksos ar savam darbibam un strategiju, tad visticamak butu uzvarejis Hamiltons.
Manuprat Alonso ir viens no labakajiem, bet vai pats labakais sobrid?! Es gan par to neesmu parliecinats! Redzes, ka talak izvertisies sezona ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-26 08:03, pirms 12 gadiem
interesanti, ka alonso uzvara savu dalu artavas ieguldija ari visu noniecinatais Massa. Pitstopa laika kura Hamis pazaudeja poziciju Alonso, Mclaren mehanikiem netikai bija problemas nomainit ritenus, bet no izbrauksanas no boksa Hami aizkaveja ari Massa, kurs taja bridi, kad Hamja riteni jau bija nomainiti tuvojas Ferrari mehanikiem, kas ir tiesi preti mclaren mehanikiem, lidz ar to stop and go virinam bija jagaida kamer Masa iegriezis sava pitstopa un tikai tad vins vareja dot atlauju Hamiltonam izkusteties no vietas. Tur Hamis pazaudeja kadas 3-4 sekundes.
Ceru, ka vismaz par to kads maranello vinam uzsitis uz pleca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-26 09:33, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tur Hamis pazaudeja kadas 3-4 sekundes.
Ceru, ka vismaz par to kads maranello vinam uzsitis uz pleca
Tur pa plecu jāuzsit Stīvam Klarkam, Ferrari pitstopi pirmoreiz pa ilgiem laikiem izskatās loģiski, nevis laimes spēle, nemaz nerunājot par ātrumu kādā tie tiek veikti.

Kas zīmīgi, Alonso ar šo uzvaru ierindojas visu laiku 5.vietā pēc uzvaru skaita.

     [+] [-]

, 2012-03-26 10:12, pirms 12 gadiem
Un kāds tas bij pārsteigums man!!! Varēja sagaidīt visu ko no šīs sacīkstes, bet tikai ne Ferrari uzvaru šajā posmā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:40, pirms 12 gadiem
pūce rakstīja: Ferrari nostrādāaja perfekti, bet Peress arī bija pelnījis uzvaru. Kaut kur nedaudz atgādīnāja Fetela pirmo uzvaru Spa. Cerams ka tam visam būs turpinājums.
Fetelam pirmā uzvara bija moncā.

     [+] [-]

, 2012-03-27 10:43, pirms 12 gadiem
uzvara tev bija milziiga haljava.