Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pārliecinoši uzvar un atgūst vadību kopvērtējumā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Hamiltons pārliecinoši uzvar un atgūst vadību kopvērtējumā
Luiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Formula 1 čempionātā noslēdzies sezonas 8. posms - Francijas Grand Prix izcīņa, kas kalendārā atgriezusies pēc 10 gadu pārtraukuma. Pārliecinoši sacīksti aizvadīja britu sportists Luiss Hamiltons, izcīnot savu trešo uzvaru sezonā. Aiz Hamiltona finišēja Makss Verstapens un Kimi Raikonens.

Jau startā Hamiltonam, startējot no pirmās pozīcijas, izdevās izvairīties no problēmām, izvirzoties sacīkstes vadībā. Tikmēr Sebastians Fetels, labi izkustējās no 3. starta vietas, tomēr pirmajā līkumā nobloķēja riteņus un ietriecās Valteri Botasa formulā. Abi braucēji gan spēja turpināt sacīksti, tomēr Fetelam nācās nomainīt priekšējo antispārnu, bet Botasam triecienā tika pārdurta riepa.

Pāris līkumus vēlāk sadursmi piedzīvoja Estebans Okons un Pjērs Gazlī. Okona formula palika stāvot trases vidū, tāpēc trasē devās drošības mašīna. Jāpiemin, ka gan Okons, gan Gazlī ir francūži, tātad šis bija viņu pirmais mājas posms.

Drošības mašīna malā devās 5. apļa beigās. Pateicoties pirmā līkuma haosam uz trešo vietu pacēlies bija Karloss Saincs, kuram arī restartā izdevās saglabāt vietu uzreiz aiz Hamiltona un Verstapena.

Ātri vien gan Saincam garām tika Daniels Rikjardo un Kimi Raikonens. Tikmēr no aizmugures pakaļdzīšanos turpināja Fetels un Botass, kuri 10 apļu laikā pēc drošības mašīnas bija tikuši līdz attiecīgi 8. un 12. vietai.

Kā pirmais no vadošajiem pilotiem boksos 25. apļa beigās devās Verstapens. "Red Bull" pilots izvēlējās uzlikt mīkstās riepas, kas ir cietākais pieejamais sastāvs šonedēļ. Trīs apļus vēlāk to pašu izdarīja arī Verstapena komandas biedrs Daniels Rikjardo.

Brīdī, kad līdz sacīkstes beigām bija palikuši 20 apļi, arī līderis Hamiltons saņēma ziņu doties boksos. Esošais pasaules čempions trasē atgriezās otrajā vietā, tomēr priekšā esošais Raikonens vēl nebija veicis savu pitstopu. Nākamajā aplī arī Raikonens devās boksos, trasē atgriežoties 5. vietā uzreiz aiz sava komandas biedra Fetela.

Fetela riepas jau bija krietni nodilušas līdz ar to Raikonens ātri tika garām. Turpinājumā gan Fetels, gan Botass tomēr izlēma doties vēl vienā boksu apmeklējumā, kur abi tika pie jaunām ultramīkstajām riepām. "Ferrari" braucējam gan boksos nācās pavadīt ilgāku laiku, jo tiesneši piešķīra 5 sekunžu sodu par pirmā līkuma incidentu.

Sacīkstes pēdējos apļos Raikonens spēja tikt garām Rikjardo, paceļoties uz trešo vietu, tomēr priekšā esošie Verstapens un Hamiltons bija pārāk tālu. Trīs apļus pirms sacīkstes beigām uzsprāga Lensa Strolla riepa un kanādietis palika trases malā. Tika iedarbināts virtuālās drošības mašīnas režīms, līdz ar to līdz sacīkstes finišam vairāk apdzīšanu nenotika.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika Rikjardo, gandrīz pusminūti vēlāk finišēja Fetels, bet Top6 noslēdza "Haas" komandas pilots Kevins Magnusens. Botass pēc pirmā apļa avārijas aizcīnījās līdz 7. vietai.

F1 čempionāta kopvērtējumā Hamiltons nu ir atguvis vadību, un par 14 punktiem pārspēj Fetelu.

Nākamais posms norisināsies jau pēc nedēļas, kad braucēji sacentīsies Austrijā esošajā "Red Bull Ring" trasē.

F1 Francijas Grand Prix izcīņa

VietaBraucējsKomandaLaiks/atst.
1Luiss HamiltonsMercedes1h30m11.385
2Makss VerstapensRed Bull+7.090
3Kimi RaikonensFerrari+25.888
4Daniels RikjardoRed Bull+34.736
5Sebastians FetelsFerrari+1:01.935
6Kevins MagnusensHaas+1:19.364
7Valteri BotassMercedes+1:20.632
8Karloss SaincsRenault+1:27.184
9Niko HilkenbergsRenault+1:31.989
10Šarls LeklerksSauber+1:33.873

  +1 [+] [-]

, 2018-06-24 18:55, pirms 6 gadiem
Kurš mazāk kļūdīsies, tas paņems titulu. Šodien kļūdijās Vettels. Mazliet žēl Rikija, zaudēja podestu un iespēju pacīnīties par otro vietu..

P.S. Nākamais posms ir Austrijā, ne Silverstonā.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-24 18:58, pirms 6 gadiem
Tik jau nu var kā ieiet F1 mājaslapā un apskatīties, kur notiek nākamais posms

     [+] [-]

, 2018-06-24 19:12, pirms 6 gadiem
Renault abi piloti var cīnīties par punktiem, tas priecē. Tik žēl Sainsam tehnika pievīla iegūt 6. vietu. Haas jādomā ko darīt ar Grožānu, Magnusens viens pats tik krāj punktus.

     [+] [-]

, 2018-06-24 19:13, pirms 6 gadiem
karliss rakstīja: Kurš mazāk kļūdīsies, tas paņems titulu. Šodien kļūdijās Vettels. Mazliet žēl Rikija, zaudēja podestu un iespēju pacīnīties par otro vietu..

P.S. Nākamais posms ir Austrijā, ne Silverstonā.
Ko nozime zel rikija? Ko tad vins kur zaudeja?

     [+] [-]

, 2018-06-24 19:17, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Ko nozime zel rikija? Ko tad vins kur zaudeja?
Laikam uzbrauca atlūzai virsū, kura kaut kur iestrēga, tāpēc tik lēns bija otrajā sacīkstes daļā.

     [+] [-]

, 2018-06-24 19:38, pirms 6 gadiem
karliss rakstīja: Laikam uzbrauca atlūzai virsū, kura kaut kur iestrēga, tāpēc tik lēns bija otrajā sacīkstes daļā.
Jo es bez skanas skatijos un likas, ka vienkarsi zaude un viss

  +1 [+] [-]

, 2018-06-24 19:40, pirms 6 gadiem
Pēc kāda laika atkal interesanta un aizraujoša sacīkste ar daudzām apdzīšanām, vienīgi žēl, ka nenotika reāla cīņa par uzvaru. Daudz ko sabojāja pirmā līkuma incidents, jo Botass ar Fetelu uzreiz no spēles bija ārā, savukārt Red Bull neturēja līdzi Hamiltonam. Prieks par Kimi, kurš pēc pirmā līkuma putras ātri atguvās un turpinājumā izspieda visu maksimumu, kas esošajā situācijā bija iespējams. Braukšana sākumā aiz lēnākiem un apdzīšanas prasīja pārāk daudz laika attiecībā pret līderiem, kuri vairs nebija panākami. Taču ar tikšanu uz pjedestāla Kimi pierādīja, ka pārāk agri viņu norakstīt.

     [+] [-]

, 2018-06-24 19:46, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Jo es bez skanas skatijos un likas, ka vienkarsi zaude un viss
Skatījos SkyF1 strīmu, Horners vēl sacīkstes laikā apstiprināja. Sekundi aplī vienkārši nesāk zaudēt.

     [+] [-]

, 2018-06-25 00:07, pirms 6 gadiem
Sauber punkts un haas atkal punktos. Pārējais ne ar ko nepārsteidz

     [+] [-]

, 2018-06-25 01:55, pirms 6 gadiem
Ha kungs tipiskais sportacentra specuks
1. Pilots tāpat vien nebrauc 1 sek lēnāk
2. Skaidri tika pateikts vēl pirms pirmā pita priekšas spārns pilnībā bojāts un nedeva piespiedējspēku dēļ kā līkumos auto negriezās