Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss nākamgad varētu pievienoties "Williams" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss nākamgad varētu pievienoties "Williams" komandai
Karloss Sainss. Foto: f1.com

Karloss Sainss šobrīd ir apspriestākais objekts F1 pilotu tirgū, bet Monako GP nedēļas nogalē parādījusies informācija, ka spānis nonācis ļoti tuvu tam, lai nākamgad pievienotos "Williams" komandai.

Nav noslēpums, ka Sainsu noskatījusi "Audi" rūpnīca, kas piedāvājusi viņam dāsnu līgumu. Tajā pašā laikā pilots vēl cer uz Serhio Peresa vietu "Red Bull" sastāvā. Tikmēr pēdējās ziņas liecina, ka "Mercedes" vairs neesot opcija. "Audi" piedāvājums ir spēkā līdz maija beigām, līdz ar ko parādījušās spekulācijas, ka, ilgi nogaidot, Sainsam viņa iespējas varētu izslīdēt no rokām.

"Es zinu vairāk par to, kas notiek aizkulisēs - jums ir baumas un viss pārējais," pēc ierašanās Monako žurnālistiem sacīja Sainss. "Bet neuztraucieties, es neļaušu nekam izslīdēt man no rokām. Vienkārši uzlikšu uz galda visus piedāvājumus un pieņemšu pareizo lēmumu. Varu tikai pateikt, ka, tiklīdz būšu izdomājis, viss notiks ļoti ātri. Runa ir par to, ka vajag salikt kopā visu, kas, pēc manām sajūtām, ir nepieciešams nākamajam kontraktam. Vēl es neesmu izdomājis. Nezinu, kur braukšu nākamgad. Neesmu nospraudis gala termiņu un nezinu, kā to dara. Šajā manas karjeras posmā tas būs svarīgs lēmums, tāpēc gribu, lai galdā ir visas kārtis un varu izlemt rūpīgi. Man drīz būs 30 gadi un gribu, lai nākamais projekts ir projekts, kuru izveidojam par strādājošu. Tāpēc došu sev tik daudz laika, cik nepieciešams."

Portāls "Motorsport.com" vēsta, ka šobrīd padziļinātas sarunas ar Sainsu veic "Williams" komanda, kas šobrīd ne tuvu nav starp favorītēm, taču nav arī noslēpums tās nākotnes ambīcijas jaunā vienības bosa Džeimsa Voulsa vadībā. Šobrīd Voulss dara visu iespējamo, lai tiktu uzlabota leģendārās komandas infrastruktūra, tāpat tai jau ir līgums par dzinēju piegādi ar "Mercedes" uz 2026. gadu, kad tiks ieviesti jauni jaudas agregāti. Cik zināms, šobrīd to attīstīšanā "Mercedes" esot tikusi tālāk par sāncenšiem, kas ir saistošs arguments arī Sainsam.

Kamēr "Mercedes" variants, iespējams, vairs nav aktuāls, "Red Bull" pilotu programmas šefs Helmuts Marko pavēstījis, ka uz vietu šajā komandā pretendē divi piloti, un Sainss nav starp tiem.

"Šobrīd notiek sarunas, un Serhio Peress aizvien ir mūsu pirmā opcija," intervijā "Kleine Zeitung" atklāja Marko. "Gribam visu izdarīt līdz vasaras atvaļinājumu laikam, lai arī šajā ziņā sev neuzliekam pilnīgi nekādu spiedienu. Arī Juki Cunoda ir daļa no šīm sarunām. Viņam līgumā ir atrunātas vairākas opcijas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-25 11:58, pirms 3 nedēļām
Drīz jau būs pieminētas visas komandas Sainsa sakarā.

     [+] [-]

, 2024-05-26 11:40, pirms 3 nedēļām
Ja Peress turpinās nestabili braukt gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs, tad ņemot vērā Ferrari un Mclaren progresu, RedBull var netikt pie konstruktora kausa. Līdz ar to Peress zaudētu vietu buļļos. Bet gan jau tā pat zaudēs.
Sainss varbūt tik ļoti vairs negrib uz RedBull, jo to pamet Ņūvijs un 2026.gadā ar buļļu dzinējiem arī nezin kā būs.
Labāks, bet riskanti uz īstermiņu ir Mercedes 2025.gadā. Tas būtu ļoti labi, ja spētu Raselu pieveikt un izkonkurēt viņu uz vietu 2026.gadā, kad meršos pievienotos Antonelli (2025.gadā Williams vai otru gadu F2).
Iesper Zauberam izskatās pārāk nepārliecinoši un labus rwzultātus no audi varētu gaidīt pēc vairākiem gadiem. Varbūt notiek neliels brīnums un Williams sasniedz McLaren līmeni iz 2026.gadu.