Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Monako GP nedēļas nogale iesākas ar Hamiltona ātrāko laiku pirmajā treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Monako GP nedēļas nogale iesākas ar Hamiltona ātrāko laiku pirmajā treniņā
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāta dalībnieki šajā nedēļas nogalē Monako ielās aizvada sezonas astoto posmu, bet pirmajos treniņbraucienos ātrāko rezultātu uzrādīja "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. "Red Bull" piloti šoreiz aiz pirmā desmitnieka.

Hamiltons savu labāko apli veica ar mīkstā sastāva riepām, bet pirmajās četrās pozīcijās ierindojās "Mercedes" un "McLaren" komandu piloti. No līdera 0.029 sekundes atpalika Oskars Piastri, trešo vietu ieņēma Džordžs Rasels, bet ceturto - Lando Noriss, kurš iepriekšējos divos posmos izcēlies ar uzvaru (Maiami) un otro vietu (Imolā).

"Ferrari" piloti bija vienīgie pirmajā desmitniekā, kas savus ātrākos laikus sasniedza izmantojot vidējā sastāva riepas. Šarls Leklērs bija piektais ātrākais, bet Karloss Sainss ierindojās desmitajā vietā. Tāpat kā "McLaren", arī "Ferrari" vienība tiek pieskaitīta favorītēm uz uzvaru, līdzās "Red Bull".

Šajā reizē gan "Red Bull" ar tām augstākajām pozīcijām neizcēlās, sezonas līderim Maksam Verstapenam paliekot 11. vietā, kamēr Serhio Peress treniņu noslēdza uzreiz aiz viņa. Arī šie abi braucēji mīkstās riepas neizmantoja. Neilgi pirms laika atskaites beigām Peress iebrauca boksos ar bojātu riepu.

Vienīgo reizi sarkanie karogi tika izkārti 12 minūtes pirms laika atskaites beigām, kad pirmajā līkumā saslīdēja Guanju Žou mašīna. "Kick Sauber" pilots nedaudz aizskāra ārmalas barjeru, kā rezultātā trasē nonāca spēkrata atlūzas. Pats braucējs turpināja ceļu uz boksiem saviem spēkiem.

Citu būtisku incidentu nebija, ja neskaita vairāku pilotu izbraukšanu ārpus trases atkāpšanās joslās.

Kvalifikācija sestdien plkst. 17:00 pēc Latvijas laika un sacīkste svētdien plkst. 16:00.

Monako GP pirmais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 17:04, pirms 3 nedēļām
Kādu laiku ne pārāk sekoju F-1, un tāpēc atļaušos pajautāt-kas mainījies Monako posmā, ka tagad treniņi ir piektdienā, un nevis ceturdienā, kā tas bija vel nesen?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-24 17:37, pirms 3 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kādu laiku ne pārāk sekoju F-1, un tāpēc atļaušos pajautāt-kas mainījies Monako posmā, ka tagad treniņi ir piektdienā, un nevis ceturdienā, kā tas bija vel nesen?
piorms gada Monako treniņi bija 5dien, ja vien tu nedomā F2

     [+] [-]

, 2024-05-24 17:50, pirms 3 nedēļām
NorchaN rakstīja: piorms gada Monako treniņi bija 5dien, ja vien tu nedomā F2
Nu, labi! Nē, domāju F-1. Ja pirms gada bija piektdienā, tad jau pērn notika izmaiņas. Mans jautājums-kāpēc šīs izmaiņas notika?

     [+] [-]

, 2024-05-24 18:24, pirms 3 nedēļām
Bilde nav no shís nedéljas nogales.

     [+] [-]

, 2024-05-24 19:17, pirms 3 nedēļām
Galvenais ka abi Leklēru brāļi ātri 😆

     [+] [-]

, 2024-05-25 09:39, pirms 3 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nu, labi! Nē, domāju F-1. Ja pirms gada bija piektdienā, tad jau pērn notika izmaiņas. Mans jautājums-kāpēc šīs izmaiņas notika?
Varbūt tādēļ, ka par F1 īpašniekiem kļuva amerikāņi un saprata, ka ceturtdienas treniņi un piektdienas brīvdiena nav tik saprotama Amerikas un citai publikai ārpus Eiropas, komerciāli neizdevīgi.