Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atsakās no F1 riteņu pārsegu koncepta

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atsakās no F1 riteņu pārsegu koncepta
Foto: Autosport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) atteikusies no idejas lietus apstākļos aprīkot F1 mašīnas ar riteņu pārsegiem, jo testos iegūtā informācija liecina, ka šis risinājums nav efektīvs.

"Ferrari" nesen Fiorano trasē palīdzēja FIA ar izpētes darbiem, izmēģinot dažus pavisam neparastus risinājumus - pārsegus, kas gandrīz pilnībā nosedz riteņus. Cieši aizmugurē brauca cita F1 mašīna, lai rastos skaidrība, vai tas mazina ūdens šalti, kas kļuvusi par nopietnu problēmu redzamībai kopš jauno ground effect tehnisko noteikumu ēras sākšanās 2022. gadā.

Mazāk agresīvs risinājums tika izmēģināts arī pagājušajā gadā Silverstonas trasē, un arī toreiz tas nedeva cerētos rezultātus. Šajā reizē riteņi tika nosegti pilnībā.

Secinājums ir tāds, ka cerēto efektu tas nedod. Izanalizējot video uzņemtos materiālus, bijis redzams, ka būtisks daudzums šļakatu tiek radītas no ūdens, ko gaisā uzmet difuzors. Nekavējoties tika pieņemts lēmums neturpināt pētījumus šajā virzienā.

"Vienmēr esam zinājuši, ka ir divi veicinošie faktori, kas rada šļakatu mākoni," skaidro FIA formulu nodaļas vadītājs Nikolass Tombaziss. "Viens ir tas, ka ūdeni no zemes paceļ difuzors, bet otrā gadījumā tās ir riepas. Izmēģinot šādu pilnīgu riteņu pārsegu, ar to plānojām noskaidrot, kas ir maksimums, ko ar to var sasniegt. Gribējām saprast, vai tas var būt risinājums. Iepriekšējos testos izmēģinātie pārsegi bija pārāk mazi un vāji. Lai gan šeit pārliecinājāmies, ka tas kaut ko ietekmē, šī ietekme ir pārāk nenozīmīga, lai teiktu, ka tas ir risinājums. Tagad saprotam, ka jāizdomā citi veidi, lai turpmāk izvairītos no sacensību atcelšanas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv