Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tiesneši neatņem Rosbergam pirmo starta vietu, bet soda Eriksonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Tiesneši neatņem Rosbergam pirmo starta vietu, bet soda Eriksonu
Hamiltons un Rosbergs pēc kvalifikācijas
Foto: AFP/Scanpix

Tiesneši izrādījušies žēlīgi pret Niko Rosbergu un nav viņam atņēmuši šodien Monako "Grand Prix" kvalifikācijā izcīnīto pirmo starta vietu. Tikmēr sodu ir saņēmis Markuss Eriksons.

Rosbergs bija kvalifikācijas vadībā, kad Formula 1 vadošie piloti veica pēdējos apļus. Tomēr "Mercedes" pilots "Mirabeau" līkumā nobloķēja riteņus un izbrauca drošības joslā, kā rezultātā tika izkārti dzeltenie karogi un viņa komandas biedrs Luiss Hamiltons bija spiests bez cīņas atgriezties boksos. Uzreiz pēc tam parādījās informācija, ka Rosbergs šādi varēja būt rīkojies tīšuprāt, lai sabojātu Hamiltona izredzes uzvarēt.

Hamiltons pirmajā sektorā bija ātrāks par Rosbergu un, ja ne dzeltenie karogi, iespējams būtu guvis kārtējo "pole position". Arī pēc kvalifikācijas notikušajā preses konferencē F1 čempionāta līderis izskatījās patiesi neapmierināts un īsti nepieņēma Rosberga atvainošanos par dzelteno karogu izraisīšanu. Savukārt tiesneši vairākas stundas sprieda, kā rīkoties tālāk.

Izpētot pieejamos video ierakstus un telemetrijas datus, tomēr netika atrasti pierādījumi, ka Rosbergs no trases būtu izbraucis tīšuprāt. Tas nozīmē, ka Rosbergs drīkst paturēt šodien izcīnīto pirmo starta vietu uz sacensībām, kas notiks svētdienas pēcpusdienā, ar startu plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Savukārt "Caterham" pilots Markuss Eriksons atzīts par vainīgu kvalifikācijā notikušajā sadursmē ar Felipes Masas "Williams" formulu, turpat "Mirabeau" līkumā. Tā kā Eriksons jau tā palika 22. pozīcijā, viņam tagad nāksies startēt no boksu celiņa. Tāpat viņš saņēmis divus licences soda punktus par avārijas izraisīšanu.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +3 [+] [-]

, 2014-05-24 22:01, pirms 10 gadiem
Tiesneši laikam saskatijušies pasaules čempi hokejā un grib līdzināties.
Tak Masa pats tur vainīgs, tik lēns pēkšņi palika ka Eriksonam vairs nebij kur mukt.
par Rosbergu jau ar likās ka nebij tas tīšām, bet ei nu sazin kas šim aiz ādas

     [+] [-]

, 2014-05-25 15:51, pirms 10 gadiem
ko pie velna ferrari izdomāja izdarīt!? kimi no 3. vietas uz 13... WATAFAK!?