Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formula 1 komandas satrauktas par gaidāmo alkohola reklāmas aizliegumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Formula 1 komandas satrauktas par gaidāmo alkohola reklāmas aizliegumu
"Smirnoff" reklāma uz "Force India" formulas
Foto: AFP/Scanpix

Tiek ziņots, ka Eiropas Savienība plāno aizliegt alkohola reklāmu sportā, kas savukārt būtu liels finansiāla rakstura trieciens vairākām Formula 1 komandām.

Pirms vairākiem gadiem F1 čempionāts bija spiests samierināties ar tabakas reklāmas aizliegumu, lai gan vēl pavisam nesenā pagātnē gandrīz visām vadošajām komandām titulsponsors bija kāds no tabakas ražotājiem. Tiesa, "Ferrari" joprojām turpina sponsorēt "Philip Morris", kura brends "Marlboro" gan sen vairs nav redzams uz sarkano formulu sāniem.

Tagad līdzīgi varētu notikt ar alkohola reklāmu, liecina jaunākā informācija.

"McLaren" šajā nedēļas nogalē Monako reklamē "Johnnie Walker", "Force India" sānus rotā liels "Smirnoff" uzraksts, bet "Williams" šogad sāka sadarbību ar "Martini".

"Iegūt sponsorus paliek arvien grūtāk un grūtāk," saka viena no "Williams" vadītājām Klēra Viljamsa. "Mēs nepārtraukti cenšamies iegūt jaunus sponsorus, lai saglabātu komandu pie dzīvības."

Kāds Eiropas Savienības iekšējo lietu pārzinātājs britu laikrakstam "The Times" pavēstīja: "Notiks tas pats, kas notika ar tabakas reklāmām. Valdības cenšas ātri ieviest veselības tiesību aktus un alkohola reklāmas aizliegums ir viens no galvenajiem mērķiem. Tas, kas pirms dažiem gadiem notika ar tabaku, tagad notiks ar alkoholu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-24 11:16, pirms 10 gadiem
Kas vainas alkoholam?

     [+] [-]

, 2014-05-24 11:21, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kas vainas alkoholam?
Un tik sliktas ziņas jālasa sestdienas rītā

  +2 [+] [-]

, 2014-05-24 11:24, pirms 10 gadiem
Diez,kas tad būs nākamais ko aizliegs?enerģijas limpenes?Red bull,Burn tie ari sponsore F1.tie nav nekadi veselības dzerieni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-24 11:33, pirms 10 gadiem
Tagad būs Kellogg`s

  +1 [+] [-]

, 2014-05-24 11:45, pirms 10 gadiem
Es tiesam nesaprotu, kas viniem ir pret alkahola un cigaresu reklamam, mulkigs uzskats , ka tas samazinas lietosanas daudzumus un tie kas var atlauties reklameties F-1 nav ta leta manta, ko izmanto pelekais slanis ikdienas lietosana. Var but tiesi otradi nopirks 1 dargo un nesanaks 2-3 letie strunti, lidz ar to mazaks paterins.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-24 11:50, pirms 10 gadiem
Muļķīgs lēmums.

     [+] [-]

, 2014-05-24 12:28, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Es tiesam nesaprotu, kas viniem ir pret alkahola un cigaresu reklamam, mulkigs uzskats , ka tas samazinas lietosanas daudzumus un tie kas var atlauties reklameties F-1 nav ta leta manta, ko izmanto pelekais slanis ikdienas lietosana. Var but tiesi otradi nopirks 1 dargo un nesanaks 2-3 letie strunti, lidz ar to mazaks paterins.
ūja ūja, es šobrīd smēķēju lielākoties pateicoties tam, ka bērnībā tv ekrānā F1 sacentās West pret Marlboro.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-24 12:46, pirms 10 gadiem
wilwood rakstīja: ūja ūja, es šobrīd smēķēju lielākoties pateicoties tam, ka bērnībā tv ekrānā F1 sacentās West pret Marlboro.
Cigarešu kompānijas reklāma uz automašīnas ir vainīga , ka tu dari visu ko tev gar acīm pavicina? Stulbākā atruna ko vari izdomāt šajā rakstā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja