Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Piloti vērtē: Hamiltons visiem tālu priekšā, Botass cīnīsies ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Piloti vērtē: Hamiltons visiem tālu priekšā, Botass cīnīsies ar "Ferrari"
Sebastians Fetels
Foto: EPA/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons, dominējis abās Austrālijas Grand Prix treniņbraucienu sesijās, pierādījis sevi kā favorītu uz uzvaru svētdien gaidāmajās sacīkstēs. Daži uzskata, ka sportists pasmējies pats par sevi, kad vēl drīz pēc ierašanās Austrālijā par absolūti ātrāko šī brīža komandu nodēvēja "Ferrari".

Abās treniņsesijās Melburnas trasē šodien Hamiltons tuvākos sekotājus pārspēja par pussekundi. Pirmajā reizē otro vietu ieņēma "Mercedes" komandas otrs pilots Valteri Botass, kamēr otrajā reizē otrais bija Sebastians Fetels no "Ferrari".

"Sākot šo dienu, mums nebija ne jausmas, cik ātri būsim," skaidro 2016. gada F1 vicečempions Hamiltons. "Ja salīdzinām ar to, kā mašīna uzvedās testos un šodien treniņbraucienos, tā ir kā diena pret nakti. Testos daudz kas vēl nebija perfekts, bet šeit viss strādā ar optimālo veiktspēju. Ja godīgi, tas mani pārsteidza."

Daudzi mēģina izsecināt, kādi šogad varētu izskatīties spēku samēri, un sākotnējais iespaids liecina, ka Hamiltons pašlaik ir ātrāks par visiem, "Ferrari" un "Red Bull" vienības drīzāk varētu cīnīties savā starpā un tāpat šajā grupā varētu atrasties Botass, kuram, vismaz pagaidām, šķietami pietrūkst ātruma, lai sacenstos ar savu spēcīgo pārinieku.

"Protams, "Mercedes" komanda ir ātra, bet tas vairāk attiecas uz Lūisu, mazāk uz Valteri," saka "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo. "Valteri izskatās, ka ir vienā grupā ar "Ferrari" pilotiem."

Par to, kurš ir favorīts, piekrīt arī "Red Bull" boss Kristians Horners: "Lūiss Hamiltons ir absolūts favorīts. Viņš bija favorīts, šeit ierodoties, un tagad to ir "pasvītrojis"."

Šodienas ātrākais pilots Hamiltons gan iesaka nenorakstīt konkurējošo komandu izredzes. "Domāju, ka "Ferrari" formulas ir ļoti, ļoti ātras, daudz spēcīgākas nekā jebkad, tāpēc no viņiem nedrīkst novērst acis. Iespējams, viņi šodien nebrauca ar visu pieejamo motora jaudu. "Red Bull" pašlaik izskatās vai nu tādā līmenī kā mēs, vai arī mēs esam nedaudz priekšā."

Tikmēr Fetels atzīst, ka "Ferrari" mašīnai bijušas problēmas. "Tai nebija tik labs balansējums, kā es gribētu, tāpēc, manuprāt, mēs pa nakti vēl varam daudz ko paveikt un spert lielu soli uz priekšu," atzīst četrkārtējais F1 čempions. "No rīta bija vairākas sīkas problēmas, kas aizkavēja darbu, bet citādi komanda strādā labi."

Šobrīd šķiet, ka "Red Bull" ir lēnākā no pirmās trijotnes, ko apstiprina šīs vienības pilots Makss Verstapens. "Šobrīd mēs esam par lēnu, tādēļ jāmēģina ātrums uzlabot," spiests atzīt holandietis. "Aizvien "Mercedes" komanda ir ātra, viņus uzveikt būs grūti. "Ferrari" vajadzētu būt otrajā vietā. Mums vēl daudz jāizdara, lai viņus uzveiktu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-24 15:50, pirms 8 gadiem
Hamiltons brauc ar Sennas moto - komandas biedru uzvilkt, konkurentus uzvilkt.
Galvenais, lai nesasitas, jo Senna tā 88.g Monaco smagi iebrauca auzās.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-24 15:54, pirms 8 gadiem
Hamis pirms pensijas iet uz savu peedeejo titulu!

     [+] [-]

, 2017-03-24 18:10, pirms 8 gadiem
Čempions jau ir zināms sezonai nesākoties. Eh,kā gribētos,lai būtu nopietna cīņa par titulu. Bet šķiet,ka neviens Hamim nesastādīs konkurenci.

     [+] [-]

, 2017-03-24 18:33, pirms 8 gadiem
Rēku rauj Hamiltona teksts, ka apmēram Ferrari jau viņiem ir priekšā un viņi vienlīdzīgi ar RB. Kaut realitātē (un ticu, ka rīt to parādīs kvalifikācija) MB ir pussekundi priekšā Ferrari un sekundi RB un divas visiem pārējiem.