Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaidāma šī gada pirmā F1 lietus sacīkste

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaidāma šī gada pirmā F1 lietus sacīkste
Lietus Sepangas F1 trasē
Foto: SCANPIX SWEDEN

Sinoptiķu prognozes liecina, ka F1 pasaules čempionāta otrais posms, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Malaizijā, ļoti iespējams, notiks lietus apstākļos.

Precīzus laikapstākļus Malaizijā vienmēr bijis grūti prognozēt, tomēr pēdējās prognozes liecina, ka lietus un pat vētras iespējamība nedēļas beigās ir ļoti augsta. Visbiežāk lietus Sepangas trasē uznāk pēcpusdienās un arī šajā reizē tieši šajā dienas daļā visas trīs dienas tie solīta vislielākā lietus iespējamība.

Piektdien un sestdien, atsaucoties uz "weather.com" sniegto informāciju, nokrišņu iespējamība tiek vērtēta ar 90%, kamēr svētdien - 80%.

"Pirelli" motoru sporta nodaļas vadītājs Pols Hemberijs janvārī brīdināja, ka pirms katras sezonas ir svarīgi aizvadīt vismaz vienus lietus riepu testus.

"Mēs vienmēr esam teikuši, ka pirms sezonas sākuma vismaz vienreiz kārtīgi ir jānotestē slapjā laika riepas, ieteicams tādās trasēs kā Lekasteljē vai Fiorano, kurās asfaltu iespējams mākslīgā veidā padarīt mitru visā garumā," uzsver Hemberijs.

Tomēr pirms 2015. gada sezonas F1 komandas lietus riepas nav izmēģinājušas ne reizi, par spīti tam, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) vēl pērn oktobrī pēc Žila Bjanki smagās avārijas Japānas posmā īpaši piekodināja domāt par papildus lietus laika riepu testiem.

Ja Malaizijas "Grand Prix" laikā lietus tomēr nebūs, "Pirelli" prognozē, ka vairums pilotu izmantos divu pitstopu stratēģiju. Atgādinām, ka pirmajā posmā Austrālijā, kad pēc pirmā apļa trasē izbrauca drošības mašīna, ļaujot mazliet ietaupīt riepu gumiju, lielākā daļa braucēju iztika ar vienu boksu apmeklējumu.

Izmantotie resursi:
motorsport.com
weather.com

  +1 [+] [-]

, 2015-03-24 08:43, pirms 10 gadiem
parasti tā saucamās lietus sacīkstes tiek aizvadītas aiz drošības mašīnas, jo 90% pilotu slikta redzamība, bet atrodās viens pilots kuram ir labi!!!

     [+] [-]

, 2015-03-24 08:47, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: parasti tā saucamās lietus sacīkstes tiek aizvadītas aiz drošības mašīnas, jo 90% pilotu slikta redzamība, bet atrodās viens pilots kuram ir labi!!!
Tas kuram ir labi parasti ir Hamiltons

  +3 [+] [-]

, 2015-03-24 08:47, pirms 10 gadiem
Ja būs spēcīgs lietus, tad nebūs interesanti, bet ja būs tāds normāls lietus, tad varētu būt interesanta gonka

  -2 [+] [-]

, 2015-03-24 09:26, pirms 10 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Ja būs spēcīgs lietus, tad nebūs interesanti, bet ja būs tāds normāls lietus, tad varētu būt interesanta gonka
ar ko tev atšķiras "spēcīgs" un "normāls" lietus

  +2 [+] [-]

, 2015-03-24 11:53, pirms 10 gadiem
Kremlja_Trollis rakstīja: ar ko tev atšķiras "spēcīgs" un "normāls" lietus
Spēcīgs ir tas, kad neko nevar redzēt un pārsvarā brauc SC vai pat ir sarkanais karogs, bet normāls lietus ir, ka lietus līst, bet gonka notiek normālā režīmā bez drošības mašīnas

     [+] [-]

, 2015-03-24 12:01, pirms 10 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Spēcīgs ir tas, kad neko nevar redzēt un pārsvarā brauc SC vai pat ir sarkanais karogs, bet normāls lietus ir, ka lietus līst, bet gonka notiek normālā režīmā bez drošības mašīnas
Tikai ir viena problema, maz mudienu pilotu mak braukt lietaina laika, var jau but, ka ari mak, bet elektronika apjuk, ko darit sados laika apstaklos un sakas milzumdaudz mulkigu kludu.

     [+] [-]

, 2015-03-24 18:25, pirms 10 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tas kuram ir labi parasti ir Hamiltons
Tieši Hamis vienmēr sūdzas ka neko nevar redzēt