Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoija: "Ar Šūmaheru sešu gadu laikā aprunājos tikai vienu reizi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija: "Ar Šūmaheru sešu gadu laikā aprunājos tikai vienu reizi"
Montoijas 2014. gada IndyCar formula
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kolumbiešu autosportists Huans Pablo Montoija norāda, ka "Ferrari" komanda regulārus panākumus pēdējo reizi spēja gūt laikā, kad tās sastāvā startēja Mihaels Šūmahers, tajā pašā laikā norādot, ka savas Formula 1 karjeras laikā ar septiņkārtējo pasaules čempionu gandrīz nemaz nav sanācis aprunāties.

Montoija pirmo reizi kopš 2006. gada šosezon atkal startēs ar formulām, nākošās nedēļas beigās aizvadot pirmo IndyCar čempionāta posmu. Tikmēr Mihaels Šūmahers smagi savainots turpina gulēt mākslīgi izraisītās komas stāvoklī slimnīcā Francijā.

"Sešu gadu laikā, ko pavadījām trasē cīnoties viens pret otru, aprunājāmies tikai vienu reizi," intervijā ziņu aģentūtai DPA stāsta 38 gadus vecais Montoija, kurš līdz šim startēja NASCAR sacensībās. "Viņš bija mans konkurents, nevis draugs. Turklāt Formulā 1 viss ir ļoti noslēgts - būdams "McLaren" pilots, es nevarēju tā vienkārši ieiet "Ferrari" motormājā un tur sēdēt."

Šūmahers "Ferrari" sastāvā laika posmā no 2000. līdz 2006. gadam izcīnīja piecus no saviem septiņiem tituliem. Kopš tā laika itāļu komandas sastāvā par čempionu kļuvis tikai Kimi Raikonens. Montoija uzskata, ka "Ferrari" ļoti pietrūkst Šūmahera talanta.

"Vienīgais periods, kad "Ferrari" gāja patiešām labi, tas bija laiks, kad Mihaels brauca pie viņiem," atzīst Montoija, norādot, ka pēc atgriešanās "Mercedes" komandā Šūmahers nebija zaudējis savas braukšanas prasmes, bet gan savu darbu pienācīgi nebija paveikuši viņa darba devēji. "Viņš nebija aizmirsis kā ir jābrauc. Taču tā tas Formulā 1 ir bijis vienmēr."

Montoija neslēpj, ka aizvadīto septiņu sezonu laikā, kopš pats nestartē šajā čempionātā, Formula 1 sacensības faktiski neskatās un parasti redz vienu vai divus posmus gadā.

Tikmēr tiek ziņots, ka Mihaels Šūmahers kopš decembra beigām, kad nokļuva slimnīcā ar slēpošanas laikā gūtu smagu galvas traumu, esot zaudējis ceturto daļu no sava svara nu šobrīd sverot tikai aptuveni 55 kilogramus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-03-24 12:41, pirms 11 gadiem
Atceros vins par Kimi gandriz to pasu teica. Vienigi laikam ar Alonso bija puslidz normalas attiecibas.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 12:44, pirms 11 gadiem
karliss rakstīja: Atceros vins par Kimi gandriz to pasu teica. Vienigi laikam ar Alonso bija puslidz normalas attiecibas.
Lai vai kā, bet autosports ir individuālais sports, katrs pilots, sevišķi TOP pilots, ir ĻOTI spēcīgas individualitātes, tāpēc, protams, ka, ja diviem tādiem EGO ir jādala vienas komandas resursi vai notiek cīņa par vietām īstas draudzības nebūs.

     [+] [-]

, 2014-03-24 12:55, pirms 11 gadiem
indy formulas šogad ir smukākas par F1 smecerniekiem

     [+] [-]

, 2014-03-24 14:26, pirms 11 gadiem
Tas nav brinums F-1 top piloti reti ar kadu draudzejas, Hamiltonu, Fetelu, Alonso, Kimi nevaru iedomaties, ka ar siem egoistiem kads no aktiviem F-1 pilotiem varetu draudzeties.
Jo projam gaidu sezonas vidu spradzienu ieks Ferrari tur sen nebijis gadijums, ka kopa 2 top piloti musdienu F-1 ta ir reta paradiba, jo tagad izteiks pirmais otrais un ap to veidota komandu strategija, varbut mazajas komadas ta nav, bet tur ari censas nemt naudas maisu un otru kas saprot ko no masinam.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 16:39, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: indy formulas šogad ir smukākas par F1 smecerniekiem
Indy formulas izskatās pēc čībām.

     [+] [-]

, 2014-03-24 17:19, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Tas nav brinums F-1 top piloti reti ar kadu draudzejas, Hamiltonu, Fetelu, Alonso, Kimi nevaru iedomaties, ka ar siem egoistiem kads no aktiviem F-1 pilotiem varetu draudzeties.
Jo projam gaidu sezonas vidu spradzienu ieks Ferrari tur sen nebijis gadijums, ka kopa 2 top piloti musdienu F-1 ta ir reta paradiba, jo tagad izteiks pirmais otrais un ap to veidota komandu strategija, varbut mazajas komadas ta nav, bet tur ari censas nemt naudas maisu un otru kas saprot ko no masinam.
Nu Fettels ar Kimi esot tīri labi draugi, arī Hamiltons un Alonso pa spīti 2007. gada notikumiem šobrīd ir samērā draudzīgās attiecībās, Hamiltons pat pērn izteicās, ka abi mēdzot Šveicē šad tad aiziet kopā pusdienās.
Tomēr principā tā arī ir, F1 pilotu vidū nekāda draudzība nevalda, visi ir visnotaļ lietišķās attiecībās, bez īpašas vēlmes kontaktēties ar citiem.
Pieņemu, ka tāds duets kā Kimi un Alonso šogad vēl ne reizes droši vien nav savā starpā vārdu pārmijuši.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 19:30, pirms 11 gadiem
montoya vareeja ari pakluseet, neatceros, kad pedejoreiz taads "gailis" bij ieksh f1.. apbizhotais nabags