Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" paziņo par aiziešanu no F1 čempionāta

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" paziņo par aiziešanu no F1 čempionāta
Foto: Alfa Romeo Racing

Itālijas automobiļu ražotājs "Alfa Romeo" oficiāli paziņojis par aiziešanu no F1 čempionāta pēc šīs sezonas beigām. Taču ir dots solījums atgriezties, tiklīdz apstākļi tam būs piemēroti.

Līdz ar šo sezonu noslēgsies "Alfa Romeo" līgums ar "Sauber" komandu, ko ražotājs sponsorēja kopš 2018. gada, savā vārdā arī pārsaucot Petera Zaubera savulaik dibināto vienību. Tā kā pēc dažiem gadiem šī pārtaps par "Audi" rūpnīcas komandu, turpmāka sadarbība ar "Alfa Romeo" nenotiks.

Labāko sezonu "Alfa Romeo" aizvadīja pērn, kad Konstruktoru kausā izdevās izcīnīt sesto vietu. Sešu gadu laikā komandu pārstāvējuši tādi piloti kā Kimi Raikonens, Antonio Džovinaci, Roberts Kubica un pēdējās divās sezonās Valteri Botass un Guanju Žou.

"Kopā ar "Sauber" pavadītais laiks deva mums starptautisku atpazīstamību augstākajā līmenī," sacīja "Alfa Romeo" izpilddirektors Žans-Filipe Imparato. "Manā skatījumā, investīciju atdeve no šeit paveiktā darba ir vispozitīvākā, kas bijusi manā karjerā. Mūsu atpazīstamības priekšrocības kalpo kā etalons visai "Stellantis" grupai."

Kādu laiku tika baumots, ka "Alfa Romeo" varētu uzsākt sadarbību ar kādu citu F1 komandu, medijos izskanēja "Haas" vārds. Imparato sola, ka "Alfa Romeo" vārds kādudien atkal atgriezīsies čempionātā.

"Autosacīkstes ir ierakstītas "Alfa Romeo" DNS un atgriezīsies, lai iepriecinātu līdzjutējus cik vien drīz būs iespējams, tiklīdz apstākļi būs tam piemēroti," sacīja Imparato.

Šonedēļ komandas mašīnas rotās uzraksti "Alfa Romeo nei nostri cuori" ("Alfa Romeo vienmēr mūsu sirdīs").

Izmantotie resursi:
www.f1.lv