Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Saimondss: "2017. gada F1 mašīnas nebūs tik ātras kā cerēts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Saimondss: "2017. gada F1 mašīnas nebūs tik ātras kā cerēts"
F1 bolīds ar 2017. gada "Pirelli" riepām
Foto: motorsport.com

2017. gada F1 sacīkšu formulas visticamāk nebūs par aptuveni piecām sekundēm aplī ātrākas, kā tas bija sākotnēji plānots, turklāt tādās ātrajās trasēs kā Monca ātruma pieaugums varētu nebūt jūtams vispār, atzīst "Williams" komandas tehniskais direktors Pets Saimondss.

Šobrīd F1 komandas turpina darbu pie nākamā gada mašīnu izstrādes, kas tiek veidotas atbilstoši krasi atšķirīgajiem jaunajiem tehniskajiem noteikumiem.

Lai gan iepriekš izskanēja versija, ka pilotiem pat varētu rasties grūtības novaldīt tik ātras mašīnas, Saimondss uzskata, ka šādi apgalvojumi ir krietni pārspīlēti. Pēc viņa vārdiem, nākamā gada mašīnas varētu būt aptuveni tik ātras kā pirms desmitgades, kas nozīmē, ka tās būs vien par pāris sekundēm aplī ātrākas nekā 2016. gada F1 modeļi.

"Viņi ar šādām mašīnām ir braukuši jau iepriekš, tādas tās bija aptuveni 2004. un 2005. gadā," stāsta Saimondss. "Lai dotu piemēru, tipiskā līkumā, kur ātrums ir apmēram 200 km/h, šīs formulas būs par 30-35 km/h ātrākas. Tas nozīmē lielāku centrbēdzes spēku, līdz ar to braukt būs fiziski grūtāk, tomēr, manuprāt, tas nebūs nekas ārkārtējs. Mašīnu veiktspēja būs līdzīga kā šī gadsimta pirmās desmitgades vidū. Ja atceramies, mērķis bija piecas sekundes aplī. Neesmu drošs, ka tas tiks sasniegts."

Nākamgad jaunas būs ne vien mašīnas, bet arī "Pirelli" riepas, kas aizvien ir izstrādes stadijā. Tās būs ievērojami platākas, līdz ar to mainīsies arī to braukšanas īpašības.

"Liels nezināmais ir riepas," saka Saimondss. "Šajā ziņā mēs nezinām, kas būs. Tādās trasēs kā Barselona apļu laiku uzlabojumi būs vairāk jūtami, bet tādās trasēs kā Monca, kur nepieciešams liels piespiedējspēks, nedomāju, ka būs vērojami kādi uzlabojumi, salīdzinot ar tagadējiem rezultātiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 21:15, pirms 8 gadiem
bet ar kādu trajektoriju diez f1 piloti brauks Bakū trasē to ļoti šauro vietu?

     [+] [-]

, 2016-11-23 21:21, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: bet ar kādu trajektoriju diez f1 piloti brauks Bakū trasē to ļoti šauro vietu?
Pa topašu tikai ar krasi mazāku ātrumu